Συστατικά:
- 4 κομμάτια μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
- 1/4 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- 1/2 κγ αλεσμένος κουρκουμάς
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα. Καλύψτε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Περάστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σουβλάκια, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι.
- Αλείφουμε τα κεμπάπ με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε σχάρα. Μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να έχει ωραία σημάδια από τη σχάρα.
- Σερβίρετε τα κεμπάπ shawarma κοτόπουλου ζεστά, με πίτα, χούμους, σαλάτα και τις αγαπημένες σας σάλτσες.
Απολαύστε τα σπιτικά κεμπάπ shawarma κοτόπουλου με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου ή ένα χαλαρό δείπνο το βράδυ. Ο συνδυασμός του ζουμερού, γευστικού κοτόπουλου με τα αρωματικά μπαχαρικά είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία σε όλους. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα κεμπάπ με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες και πλευρές για να το κάνετε το δικό σας πιάτο με την υπογραφή.