Γεύμα πεθερά: Το να εντυπωσιάσεις την πεθερά σου με ένα νόστιμο δείπνο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο
Το να εντυπωσιάσεις την πεθερά σου με ένα νόστιμο δείπνο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Δείτε μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή που σίγουρα θα την κερδίσει και δεν είναι άλλη από μπριζόλα με βούτυρο από σκόρδο με ψητά λαχανικά.
Συστατικά:
- 2 μπριζόλες rib eye χωρίς κόκαλα
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά (όπως ντοματίνια, πιπεριές, κολοκυθάκια και μανιτάρια), ψιλοκομμένα
- Βαλσάμικο γλάσο (προαιρετικό), για το ψιλόβροχο
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο θυμάρι μέχρι να ενωθούν καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τις μπριζόλες και σοτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί. Απλώστε ομοιόμορφα το βούτυρο από βότανο σκόρδου στις κορυφές των μπριζόλων. Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τις μπριζόλες, προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς. Τοποθετήστε το ταψί με τις μπριζόλες και το βούτυρο από μυρωδικά στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 8-10 λεπτά για μέτρια-σπάνια ή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος. Σερβίρετε τη μπριζόλα με βούτυρο με σκόρδο μαζί με τα ψητά λαχανικά. Περιχύστε με γλάσο βαλσάμικο αν θέλετε. Αυτό το γευστικό και οπτικά ελκυστικό πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την πεθερά σας με την τρυφερή, ζουμερή μπριζόλα και τα ζωηρά ψητά λαχανικά του. Συνδυάστε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και λίγο ψωμί για ένα πλήρες και αξέχαστο γεύμα που δεν θα ξεχάσει σύντομα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube