Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γερά κόκκαλα: Υπέροχη κις με σπανάκι και μανιτάρια και απαιτητικούς!

Γερά κόκκαλα: Υπέροχη κις με σπανάκι και μανιτάρια και απαιτητικούς!

Γερά κόκκαλα: Μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή κις τόσο απλή, που θα την φτιάχνετε πολύ συχνά.


Αυτή η υγιεινή χορτοφαγική συνταγή κις είναι τόσο απλή όσο γίνεται χωρίς την κρούστα! Είναι γεμάτο με γλυκά άγρια ​​μανιτάρια και αλμυρό τυρί Gruyère. Απολαύστε το για πρωινό ή brunch ή σερβίρετέ το με μια ελαφριά σαλάτα για μεσημεριανό. Φορτώστε την κις σας με  σπανάκι και φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια. Περισσότερα λαχανικά σημαίνει περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά με λιγότερο χώρο για λίπος και θερμίδες που προέρχονται από την κρέμα και τα αυγά. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από πλήρες γάλα και ελαφρύ αντί για παχύρρευστη κρέμα. Παίρνετε τα ίδια κρεμώδη αποτελέσματα με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Σκεφτείτε ότι ένα κις χωρίς κόρα δεν είναι μόνο πιο βελτιωμένο αλλά και πιο υγιεινό. Αφήνοντας πίσω την κρούστα μειώνονται οι θερμίδες, τα λιπαρά και οι υδατάνθρακες αφήνοντας περισσότερο χώρο για τη θρεπτική και νόστιμη γέμιση.

Αν αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι αντί για φρέσκο, θα πρέπει να ξέρετε ότι και βέβαια μπορείτε. Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι μια καλή εναλλακτική του φρέσκου αρκεί να αποψυχθεί και να το στύψετε για να μείνει στεγνό. Τα υγρά και υδαρή υλικά θα σας αφήσουν με μια υγρή και νερουλή κις, γι’ αυτό μαγειρεύουμε από πριν τα λαχανικά πριν τα ψήσουμε  με την κρέμα. Φροντίστε να τα στύψετε καλά ή να τα προ – μαγειρέψετε πριν τα προσθέσετε στην κρέμα. Η κις μπορεί εύκολα να γίνει εκ των προτέρων για να φτιάξετε κις με σπανάκι και μανιτάρια, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Καλύψτε και ζεστάνετε ολόκληρο το κις στο φούρνο μικροκυμάτων κα απολαύστε το ξανά.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2Kg σε φέτες φρέσκα ανάμεικτα άγρια ​​μανιτάρια όπως cremini, shiitake, button και/ή μανιτάρια στρειδιών
  •  ½ φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  •  1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε λεπτές φέτες
  •  8 φλυτζάνια φρέσκο ​​baby σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 6 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¼ φλιτζάνι ελαφρύ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Gruyère

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε ένα ταψί για πίτες  με μαγειρικό αντικολλητικό χαρτί κι αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε συχνά για να καλύψετε το τηγάνι. Προσθέστε μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, 1 με 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε το μείγμα των μανιταριών και το τυρί. Ρίξτε κουτάλι στο έτοιμο ταψί για πίτα. Ψήστε μέχρι να δέσει και να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά με τη φέτα. Γαρνίρετε με θυμάρι και σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε όταν έχετε διάρροια

Φτιάξτε το δικό σας smoothie εύκολα και γρήγορα!

Φτιάξτε τα δικά σας ψωμάκια για να συνοδεύετε το φαγητό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon