Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γενέθλια συνταγή: Δείπνο γενεθλίων για να φτιάξετε σε όσους έρθουν να σας ευχηθούν

Γενέθλια συνταγή: Δείπνο γενεθλίων για να φτιάξετε σε όσους έρθουν να σας ευχηθούν

Γενέθλια συνταγή: Το Moules-frites είναι ουσιαστικά μύδια μαγειρεμένα σε μια σκορδάτη σάλτσα λευκού κρασιού!



Αν μπορούσατε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας και να μεταφερθείτε οπουδήποτε, ένα από τα μέρη που θα σκεφτόσασταν, θα ήταν σίγουρα σε ένα γοητευτικό μπιστρό στο Παρίσι. Θα πίνατε μια γουλιά λευκό κρασί και θα τρώγατε μύδια και πατάτες, γνωστό παριζιάνικο έδεσμα. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να γίνει και αν δεν έχετε και την δυνατότητα να το κάνετε για τα γενέθλιά σας που έρχονται, τότε μπορείτε να μεταφερθείτε εκεί νοερά φτιάχνοντας αυτήν την υπέροχη συνταγή με μύδια που όλοι θα λατρέψουν. Το Moules-frites όπως ονομάζεται είναι ουσιαστικά μύδια μαγειρεμένα σε μια σκορδάτη σάλτσα λευκού κρασιού και μπορείτε να το έχετε ως δείπνο των γενεθλίων σας για φίλους έτοιμο και στο τραπέζι σε μόλις τριάντα λεπτά.


Τα συστατικά του είναι σχετικά απλά και πολύ εύκολα να βρεθούν αν δεν τα έχετε ήδη σπίτι και είναι:

Για το Moules frites

  1. ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  2. Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  4. 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τις  πατάτες Herby

  1. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε λεπτές φέτες
  3. 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  4. 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  5. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  6. 2 κιλά μύδια, ξεγονιασμένα και καθαρισμένα καλά
  7. 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  8. ½ φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών ή νερό
  9. Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  10. ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον μαϊντανό να ενωθούν.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σέλινο και το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Προσθέστε το λευκό κρασί και το ζωμό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν τα περισσότερα μύδια, 5 με 6 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν ανοίγουν.

Βήμα 3

Μοιράζουμε τα μύδια σε δύο μπολ και περιχύνουμε τα μύδια με τον υπόλοιπο ζωμό και τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες και το γεύμα μας είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να κάνετε για να γίνετε μικροί σεφ στην κουζίνα του σπιτιού σας;

Τι είναι πιο υγιεινό, το στήθος ή τα μπούτια κοτόπουλου;

7 φρούτα που πρέπει να τρώτε κάθε εβδομάδα για καλύτερη υγεία

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon