Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστές Πιπεριές: Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές σαν ένα Απολαυστικό Κυρίως Γεύμα

Γεμιστές Πιπεριές: Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές σαν ένα Απολαυστικό Κυρίως Γεύμα

Γεμιστές Πιπεριές: Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που κάνει τον τέλειο κυρίως για μεσημεριανό ή δείπνο


Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που κάνει τον τέλειο κυρίως για μεσημεριανό ή δείπνο

Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πιπεριές (οποιουδήποτε χρώματος)
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι (λευκό ή καστανό)
  • 450 γραμμάρια κιμά βοδινός ή γαλοπούλας (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Προετοιμασία των Πιπεριών:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Κόψτε τις κορυφές των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Ξεπλύνετε τις πιπεριές με κρύο νερό και αφήστε τις στην άκρη.
Προετοιμασία του Γέμισματος:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν, περίπου 3-4 λεπτά.

Αν χρησιμοποιείτε κιμά, προσθέστε τον στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, χωρίζοντας τον σε μικρότερα κομμάτια με ένα κουτάλι.

Ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, τη σάλτσα ντομάτας, την αποξηραμένη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το γέμισμα να θερμανθεί καλά και να ενσωματωθεί.

Γέμιση των Πιπεριών:

Τοποθετήστε τις αδειασμένες πιπεριές όρθιες σε ένα φούρνο από το φούρνο. Κουταλιάστε ομοιόμορφα το μείγμα γέμισης σε κάθε πιπέρι μέχρι να γεμίσουν.
Ψήσιμο των Γεμιστών Πιπεριών:

Στρώστε τυρί στην κορυφή κάθε γεμιστής πιπεριάς.

Καλύψτε το φούρνο με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να είναι μαλακές και το τυρί να λιώνει και να φουσκώνει.

Σερβίρισμα:

Βγάλτε τις γεμιστές πιπεριές από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά πριν τις σερβίρετε. Στολίστε με φρέσκα βότανα αν επιθυμείτε.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το γέμισμα προσθέτοντας λαχανικά όπως ντομάτες, καλαμπόκι ή σπανάκι.
Για μια φυτική εκδοχή, αντικαταστήστε το κρέας με βραστές φακές ή φασόλια.
Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν στο ψυγείο. Απλά ξεπαγώστε στο φούρνο ή στο φούρνο πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φέτα στο φούρνο με ντομάτες και ελιές

Γεύση: Πώς αναδεικνύεται; Γευστικές συμβουλές για μοναδικά πιάτα

Είναι οι πιπεριές η λύση για τις ρυτίδες;

Σαλάτα με ωμή παπάγια και ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon