Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα.


Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της παρασκευής γεμιστών κολοκυθιών.

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους (φρέσκες ή κονσέρβες)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και θρυμματισμένο λουκάνικο ή κιμά (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο, για μαγείρεμα
  • Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την άκρη του μίσχου από κάθε κολοκυθάκι και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα από το κέντρο, δημιουργώντας μια κούφια κοιλότητα για τη γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη τη σάρκα που έχει αφαιρεθεί για μελλοντική χρήση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την κρατημένη σάρκα κολοκυθιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το μαγειρεμένο λουκάνικο ή τον κιμά (αν χρησιμοποιείτε), την αποξηραμένη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προθερμάνετε την κατσαρόλα σας σε μέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο για να μην κολλήσει. Αραδιάζουμε τα μισά κολοκυθάκια που έχουν κουφώσει στην κατσαρόλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ρίξτε γενναιόδωρα το μείγμα της γέμισης σε κάθε μισό κολοκυθάκι, πιέζοντάς το απαλά για να το συσκευάσετε. Πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μισό γεμισμένο κολοκυθάκι. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα κολοκυθάκια να ψηθούν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ζεσταθεί η γέμιση. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, αν θέλετε, και απολαύστε τα λαχταριστά γεμιστά κολοκυθάκια σας κατευθείαν από την κατσαρόλα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon