Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα.


Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της παρασκευής γεμιστών κολοκυθιών.

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους (φρέσκες ή κονσέρβες)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και θρυμματισμένο λουκάνικο ή κιμά (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο, για μαγείρεμα
  • Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την άκρη του μίσχου από κάθε κολοκυθάκι και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα από το κέντρο, δημιουργώντας μια κούφια κοιλότητα για τη γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη τη σάρκα που έχει αφαιρεθεί για μελλοντική χρήση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την κρατημένη σάρκα κολοκυθιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το μαγειρεμένο λουκάνικο ή τον κιμά (αν χρησιμοποιείτε), την αποξηραμένη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προθερμάνετε την κατσαρόλα σας σε μέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο για να μην κολλήσει. Αραδιάζουμε τα μισά κολοκυθάκια που έχουν κουφώσει στην κατσαρόλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ρίξτε γενναιόδωρα το μείγμα της γέμισης σε κάθε μισό κολοκυθάκι, πιέζοντάς το απαλά για να το συσκευάσετε. Πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μισό γεμισμένο κολοκυθάκι. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα κολοκυθάκια να ψηθούν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ζεσταθεί η γέμιση. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, αν θέλετε, και απολαύστε τα λαχταριστά γεμιστά κολοκυθάκια σας κατευθείαν από την κατσαρόλα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon