Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα.



Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της παρασκευής γεμιστών κολοκυθιών.


Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους (φρέσκες ή κονσέρβες)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και θρυμματισμένο λουκάνικο ή κιμά (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο, για μαγείρεμα
  • Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την άκρη του μίσχου από κάθε κολοκυθάκι και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα από το κέντρο, δημιουργώντας μια κούφια κοιλότητα για τη γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη τη σάρκα που έχει αφαιρεθεί για μελλοντική χρήση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την κρατημένη σάρκα κολοκυθιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το μαγειρεμένο λουκάνικο ή τον κιμά (αν χρησιμοποιείτε), την αποξηραμένη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προθερμάνετε την κατσαρόλα σας σε μέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο για να μην κολλήσει. Αραδιάζουμε τα μισά κολοκυθάκια που έχουν κουφώσει στην κατσαρόλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ρίξτε γενναιόδωρα το μείγμα της γέμισης σε κάθε μισό κολοκυθάκι, πιέζοντάς το απαλά για να το συσκευάσετε. Πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μισό γεμισμένο κολοκυθάκι. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα κολοκυθάκια να ψηθούν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ζεσταθεί η γέμιση. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, αν θέλετε, και απολαύστε τα λαχταριστά γεμιστά κολοκυθάκια σας κατευθείαν από την κατσαρόλα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon