Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια: Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα.


Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της παρασκευής γεμιστών κολοκυθιών.

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους (φρέσκες ή κονσέρβες)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και θρυμματισμένο λουκάνικο ή κιμά (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο, για μαγείρεμα
  • Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την άκρη του μίσχου από κάθε κολοκυθάκι και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα από το κέντρο, δημιουργώντας μια κούφια κοιλότητα για τη γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη τη σάρκα που έχει αφαιρεθεί για μελλοντική χρήση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την κρατημένη σάρκα κολοκυθιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το μαγειρεμένο λουκάνικο ή τον κιμά (αν χρησιμοποιείτε), την αποξηραμένη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προθερμάνετε την κατσαρόλα σας σε μέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο για να μην κολλήσει. Αραδιάζουμε τα μισά κολοκυθάκια που έχουν κουφώσει στην κατσαρόλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ρίξτε γενναιόδωρα το μείγμα της γέμισης σε κάθε μισό κολοκυθάκι, πιέζοντάς το απαλά για να το συσκευάσετε. Πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μισό γεμισμένο κολοκυθάκι. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα κολοκυθάκια να ψηθούν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ζεσταθεί η γέμιση. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, αν θέλετε, και απολαύστε τα λαχταριστά γεμιστά κολοκυθάκια σας κατευθείαν από την κατσαρόλα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon