Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Γεμιστά κολοκυθάκια: Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Γεμιστά κολοκυθάκια: Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις ζεστές, γήινες νότες του κολοκυθιού με την πλούσια, κρεμώδη ουσία του αυγολέμονο σε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστό κολοκυθάκι.

Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις ζεστές, γήινες νότες του κολοκυθιού με την πλούσια, κρεμώδη ουσία του αυγολέμονο σε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστό κολοκυθάκι. Ιδανικό για εορταστικές περιστάσεις, αυτό το πιάτο ενσωματώνει το πνεύμα της εποχής με έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Συστατικά:

  • 2 κολοκυθάκια βελανίδι, κομμένα στη μέση και αφαιρεμένα τα σπόρια
  • 1 φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένη
  • 1 φλιτζάνι λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1/2 φλιτζάνι πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 φλιτζάνι αυγολέμονο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Ετοιμάζετε τα κολοκυθάκια: Τοποθετήστε τα κομμένα στη μέση κολοκυθάκια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγειρεμένη κινόα, το ψιλοκομμένο λάχανο, τα αποξηραμένα κράνμπερι, τα ψιλοκομμένα πεκάν, το τυρί φέτα, την τριμμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Γεμίστε τα κολοκυθάκια: Μόλις μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, γεμίστε κάθε κοιλότητα με το μείγμα κινόα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να γεμίσει η γέμιση.

Ρίξτε το αυγολέμονο: Ρίξτε προσεκτικά το αυγολέμονο πάνω από κάθε γεμιστή κολοκύθα, φροντίζοντας να εισχωρήσει στο μείγμα της κινόα. Ψήστε ξανά: Επιστρέψτε τα γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και το αυγολέμονο να εμποτίσει τον πλούτο του. Γαρνίρουμε και σερβίρουμε: Βγάζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια από το φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστά, απολαμβάνοντας το γιορτινό άρωμα και τις παρακμιακές γεύσεις. Αυτή η κολοκύθα με γεμιστό βελανίδι με αυγολέμονο είναι μια γιορτή των εποχιακών υλικών και των παραδοσιακών εορταστικών γεύσεων. Η γλυκύτητα του αυγολέμονο συμπληρώνει το γήινο σκουός, δημιουργώντας ένα πιάτο που δεν είναι μόνο εντυπωσιακό οπτικά αλλά και μια αισθητική απόλαυση. Κάθε μπουκιά συνδυάζει τη ζεστασιά της κανέλας, τον πλούτο του αυγολέμονο και την υγιεινή καλοσύνη της κινόα και των λαχανικών. Είναι μια εορταστική γιορτή που προσθέτει μια νότα κομψότητας σε κάθε εορταστική συγκέντρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

Εύκολες συνταγές για όσους θέλουν να γίνουν vegan to 2024

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon