Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Γεμιστά κολοκυθάκια: Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Γεμιστά κολοκυθάκια: Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις ζεστές, γήινες νότες του κολοκυθιού με την πλούσια, κρεμώδη ουσία του αυγολέμονο σε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστό κολοκυθάκι.


Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις ζεστές, γήινες νότες του κολοκυθιού με την πλούσια, κρεμώδη ουσία του αυγολέμονο σε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστό κολοκυθάκι. Ιδανικό για εορταστικές περιστάσεις, αυτό το πιάτο ενσωματώνει το πνεύμα της εποχής με έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Συστατικά:

  • 2 κολοκυθάκια βελανίδι, κομμένα στη μέση και αφαιρεμένα τα σπόρια
  • 1 φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένη
  • 1 φλιτζάνι λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1/2 φλιτζάνι πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 φλιτζάνι αυγολέμονο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Ετοιμάζετε τα κολοκυθάκια: Τοποθετήστε τα κομμένα στη μέση κολοκυθάκια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγειρεμένη κινόα, το ψιλοκομμένο λάχανο, τα αποξηραμένα κράνμπερι, τα ψιλοκομμένα πεκάν, το τυρί φέτα, την τριμμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Γεμίστε τα κολοκυθάκια: Μόλις μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, γεμίστε κάθε κοιλότητα με το μείγμα κινόα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να γεμίσει η γέμιση.

Ρίξτε το αυγολέμονο: Ρίξτε προσεκτικά το αυγολέμονο πάνω από κάθε γεμιστή κολοκύθα, φροντίζοντας να εισχωρήσει στο μείγμα της κινόα. Ψήστε ξανά: Επιστρέψτε τα γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και το αυγολέμονο να εμποτίσει τον πλούτο του. Γαρνίρουμε και σερβίρουμε: Βγάζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια από το φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστά, απολαμβάνοντας το γιορτινό άρωμα και τις παρακμιακές γεύσεις. Αυτή η κολοκύθα με γεμιστό βελανίδι με αυγολέμονο είναι μια γιορτή των εποχιακών υλικών και των παραδοσιακών εορταστικών γεύσεων. Η γλυκύτητα του αυγολέμονο συμπληρώνει το γήινο σκουός, δημιουργώντας ένα πιάτο που δεν είναι μόνο εντυπωσιακό οπτικά αλλά και μια αισθητική απόλαυση. Κάθε μπουκιά συνδυάζει τη ζεστασιά της κανέλας, τον πλούτο του αυγολέμονο και την υγιεινή καλοσύνη της κινόα και των λαχανικών. Είναι μια εορταστική γιορτή που προσθέτει μια νότα κομψότητας σε κάθε εορταστική συγκέντρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

Εύκολες συνταγές για όσους θέλουν να γίνουν vegan to 2024

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon