Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Γαρίδες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Γαρίδες : Οι γαρίδες είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους οστρακοειδών.



Είναι αρκετά θρεπτικό και παρέχει υψηλές ποσότητες ορισμένων θρεπτικών ουσιών, όπως το ιώδιο, που δεν είναι άφθονα σε πολλά άλλα τρόφιμα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι γαρίδες είναι ανθυγιεινές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους  σε χοληστερόλη.


 

 Οι γαρίδες που εκτρέφονται σε φάρμα μπορεί να έχουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σε σύγκριση με τις γαρίδες που αλιεύονται άγρια.

Οι γαρίδες είναι χαμηλές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

  • Η γαρίδα έχει ένα εντυπωσιακό προφίλ διατροφής.
  • Έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, παρέχοντας μόνο 84 θερμίδες σε μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) και δεν περιέχει υδατάνθρακες. Περίπου το 90% των θερμίδων στις γαρίδες προέρχονται από πρωτεΐνες και το υπόλοιπο προέρχεται από λίπος
  • Το ίδιο μέγεθος μερίδας παρέχει περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του 50% των ημερήσιων αναγκών σας για σελήνιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς .

Εδώ είναι μια επισκόπηση των θρεπτικών ουσιών σε ένα 3-ουγκιά (85 γραμμάρια), που εξυπηρετούν γαρίδες:

  • Θερμίδες: 84
  • Πρωτεΐνη: 18 γραμμάρια
  • Σελήνιο: 48% του RDI
  • Βιταμίνη Β12: 21% του RDI
  • Σίδερο: 15% του RDI
  • Φώσφορος: 12% του RDI
  • Νιασίνη: 11% του RDI
  • Ψευδάργυρος: 9% του RDI
  • Μαγνήσιο: 7% του RDI
  • Οι γαρίδες είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές τροφίμων ιωδίου , ένα σημαντικό μέταλλο στο οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια. Το ιώδιο απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και την υγεία του εγκεφάλου .
  • Η γαρίδα είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εκτός από τα αντιοξειδωτικά της ασταξανθίνης, τα οποία μπορεί να έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία .

Οι γαρίδες έχουν υψηλή χοληστερόλη

  • Οι γαρίδες παίρνουν συχνά ένα κακό ραπ για την υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.
  • Μια μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) περιέχει 166 mg χοληστερόλης. Αυτό είναι σχεδόν 85% περισσότερο από την ποσότητα χοληστερόλης σε άλλους τύπους θαλασσινών, όπως ο τόνος .
  • Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη λόγω της πεποίθησης ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη στο αίμα σας και έτσι προάγουν τις καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για τις γαρίδες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

Παλινδρόμηση : Τροφές για να την αντιμετωπίσετε

Φουσκάλες : Τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon