Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε λεπτές φέτες)
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση)
- 1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Μαρινάρισμα των γαρίδων: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις φέτες σκόρδου, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, και, αν επιθυμείτε, την πάπρικα και το κύμινο. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα).
- Προετοιμασία της σχάρας: Ζέστανε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά προθερμασμένη ώστε να αποτύχετε ωραία τη χρώση και την γεύση στις γαρίδες.
- Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις γαρίδες στη σχάρα και ψήστε τις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Προσέξτε να μην τις παραψήσετε, καθώς θα γίνουν σκληρές.
- Σερβίρισμα: Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από τη σχάρα και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα. Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο κόλιανδρο και χυμό λεμονιού, αν θέλετε. Συνδυάστε με μια φρέσκια σαλάτα ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.
Τips
- Αν δεν έχετε σχάρα, μπορείτε να ψήσετε τις γαρίδες σε τηγάνι ή στο φούρνο.
- Οι γαρίδες μπορούν να συνοδευτούν με μια σως από γιαούρτι και σκόρδο για προσθήκη γεύσης.
Αυτή η εύκολη συνταγή με γαρίδες σχάρας και κόλιανδρο θα σας εκπλήξει με την φρεσκάδα και την γεύση της, κάνοντάς την ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές και γιορτές. Καλή σας όρεξη!