Γαρίδες πέστο: Οι γαρίδες μπορούν να είναι έτοιμες σε λίγα μόλις λεπτά. Φτιάξτε γαρίδες με πέστο και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια με αυτό το ελαφρύ και δροσερό πιάτο.
Αυτή είναι μια από αυτές τις 5λεπτες απλές συνταγές που είναι σωτήρια για τις πολυάσχολες νύχτες της εβδομάδας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε θαλασσινά, όπως γαρίδες ή σολομό, μία φορά την εβδομάδα. Αυτό που τους αρέσει στα θαλασσινά είναι ότι μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα! Για παράδειγμα, οι γαρίδες μπορούν να είναι έτοιμες σε λίγα μόλις λεπτά. Φτιάξτε γαρίδες με πέστο και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια με αυτό το ελαφρύ και δροσερό πιάτο. Αποδεικνύεται ότι αυτή η λαμπερή πράσινη, σκορδάτη σάλτσα είναι ο τέλειος συνδυασμός για αυτά τα χυμώδες οστρακοειδή. Σερβίρετε τις γαρίδες σας με ρύζι, κινόα, ζυμαρικά, κουσκούς, σαλάτα, φασόλια, σοταρισμένα λαχανικά.
Γαρίδες πέστο
Συστατικά συνταγής:
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι πέστο βασιλικού (σπιτικό ή αγορασμένο)
- Λεμόνι, προαιρετικά
Οδηγίες παρασκευής:
Εάν χρειάζεται, ξεπαγώστε τις γαρίδες. Στεγνώστε τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και αλάτι. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 έως 2 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να γίνουν σχεδόν αδιαφανείς, γυρίζοντάς τις με λαβίδες. Λίγο πριν ψηθούν πλήρως οι γαρίδες, προσθέστε το ¼ φλιτζάνι πέστο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρετε αμέσως. Εάν χρησιμοποιείτε πέστο από το κατάστημα, προσαρμόστε ανάλογα το λεμόνι και/ή το αλάτι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube