Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες πέστο: Προσθέστε τα θαλασσινά στη διατροφή σας!

Γαρίδες πέστο: Προσθέστε τα θαλασσινά στη διατροφή σας!

Γαρίδες πέστο: Οι γαρίδες μπορούν να είναι έτοιμες σε λίγα μόλις λεπτά. Φτιάξτε γαρίδες με πέστο και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια με αυτό το ελαφρύ και δροσερό πιάτο.


Αυτή είναι μια από αυτές τις 5λεπτες απλές συνταγές που είναι σωτήρια για τις πολυάσχολες νύχτες της εβδομάδας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε θαλασσινά, όπως γαρίδες ή σολομό, μία φορά την εβδομάδα. Αυτό που τους αρέσει στα θαλασσινά είναι ότι μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα! Για παράδειγμα, οι γαρίδες μπορούν να είναι έτοιμες σε λίγα μόλις λεπτά. Φτιάξτε γαρίδες με πέστο και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια με αυτό το ελαφρύ και δροσερό πιάτο. Αποδεικνύεται ότι αυτή η λαμπερή πράσινη, σκορδάτη σάλτσα είναι ο τέλειος συνδυασμός για αυτά τα χυμώδες οστρακοειδή. Σερβίρετε τις γαρίδες σας με ρύζι, κινόα, ζυμαρικά, κουσκούς, σαλάτα, φασόλια, σοταρισμένα λαχανικά.

Γαρίδες πέστο

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι πέστο βασιλικού (σπιτικό ή αγορασμένο)
  • Λεμόνι, προαιρετικά

Οδηγίες παρασκευής:

Εάν χρειάζεται, ξεπαγώστε τις γαρίδες. Στεγνώστε τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και αλάτι. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 έως 2 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να γίνουν σχεδόν αδιαφανείς, γυρίζοντάς τις με λαβίδες. Λίγο πριν ψηθούν πλήρως οι γαρίδες, προσθέστε το ¼ φλιτζάνι πέστο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρετε αμέσως. Εάν χρησιμοποιείτε πέστο από το κατάστημα, προσαρμόστε ανάλογα το λεμόνι και/ή το αλάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

Εύκολη γαριδόσουπα σε λίγα μόλις λεπτά

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon