Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας.


Αφεθείτε στις πλούσιες γεύσεις της γαρίδας με βούτυρο σκόρδου, ένα πιάτο απλό και χορταστικό. Ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση, αυτή η συνταγή αναδεικνύει τις καλύτερες γαρίδες με μια νόστιμη βουτυρώδη και σκορδάτη σάλτσα.

Συστατικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τις γαρίδες: Ξεκινήστε ξεπλένοντας τις γαρίδες με κρύο νερό και στεγνώνοντας τις με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαγειρεύοντας για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο αλλά να μην ροδίσει.
  • Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι σε μία στρώση. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανή. Προσέξτε να μην ψηθούν υπερβολικά, καθώς οι γαρίδες μπορεί να γίνουν λαστιχένιες.
  • Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί, το ρίχνετε στο τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά να μειωθεί ελαφρώς. Αυτό το βήμα προσθέτει ένα στρώμα πολυπλοκότητας στη σάλτσα, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε αν προτιμάτε μια μη αλκοολούχα εκδοχή.
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού: Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού όπως χρειάζεται.
  • Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού στο πλάι.

Αυτές οι γαρίδες με βούτυρο σκόρδου συνδυάζονται υπέροχα με ψωμί, ζυμαρικά ή μια ελαφριά σαλάτα. Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας. Απολαύστε αυτό το εύκολο αλλά κομψό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με ψάρι

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon