Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες με σπανάκι: Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα

Γαρίδες με σπανάκι: Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα

Γαρίδες με σπανάκι: Αν αναζητάτε μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα αποτελέσει ένα απολαυστικό δείπνο για την οικογένεια σας, οι γαρίδες με σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή!


Αν αναζητάτε μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα αποτελέσει ένα απολαυστικό γεύμα για την οικογένεια σας, οι γαρίδες με σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή! Αυτή η νόστιμη συνταγή συνδυάζει τα οφέλη των θαλασσινών με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του σπανακιού, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα.

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
  • 250 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή εναλλακτικά γάλα καρύδας για υγιεινή επιλογή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μαϊντανός φρέσκος (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Γαρίδων: Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις αφήσει να ξεπαγώσουν και να στραγγίσουν καλά. Αν είναι φρέσκιες, απλώς καθαρίστε τες και αφαιρέστε τη κοιλιά.
  2. Σοτάρισμα Σκορδάκι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να αναδειχθεί η αρωματική του γεύση.
  3. Προσθήκη Σπανακιού: Ρίξτε το σπανάκι στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί σε όγκο. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, βεβαιωθείτε ότι έχει αποβάλει την περίσσεια υγρασίας.
  4. Γαρίδες και Κρέμα: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ και να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  5. Σερβίρισμα: Αφού η σάλτσα έχει πήξει ελαφρώς, απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε το!

Αυτές οι γαρίδες με σπανάκι αποτελούν μια υπέροχη πρόταση για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα. Συνδυάζονται τέλεια με ρύζι ή ζυμαρικά, και σίγουρα θα γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα καρότα σε άδειο στομάχι το μυστικό για ευεξία;

Συμβουλές για υγιεινή διατροφή εκτός σπιτιού

Αν τρώτε από ανία υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείτε

Καλαμπόκι: Μια υγιεινή επιλογή για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon