Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες μαγειρική: Εύκολοι τρόποι να φτιάξετε γαρίδες το καλοκαίρι

Γαρίδες μαγειρική: Εύκολοι τρόποι να φτιάξετε γαρίδες το καλοκαίρι

Γαρίδες μαγειρική: Το μαγείρεμα γαρίδας το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια απολαυστική και αναζωογονητική εμπειρία, προσφέροντας ένα ευέλικτο και γρήγορο πιάτο ιδανικό για ζεστό καιρό.


Το μαγείρεμα γαρίδας το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια απολαυστική και αναζωογονητική εμπειρία, προσφέροντας ένα ευέλικτο και γρήγορο πιάτο ιδανικό για ζεστό καιρό. Ακολουθούν μερικές απλές και νόστιμες μέθοδοι για να μαγειρέψετε γαρίδες που αναδεικνύουν τη φυσική τους γεύση, διατηρώντας τα πράγματα ελαφριά και καλοκαιρινά.

Σουβλάκια γαρίδας στη σχάρα

Συστατικά:

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή κόλιαντρο), ψιλοκομμένα
  • Σουβλάκια

Οδηγίες:

Μαρινάρετε τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Αφήστε το να μαριναριστεί για περίπου 20 λεπτά. Προετοιμάστε το γκριλ: Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε τα σε νερό για 15-20 λεπτά για να μην καούν. Σουβλίστε τις γαρίδες: Περάστε τις γαρίδες πάνω στα σουβλάκια, τρυπώντας την ουρά και το κεφάλι για να ασφαλίσετε. Γκριλ: Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ανά πλευρά μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Προσοχή μην τα παραψήσετε. Σερβίρετε: Σερβίρετε τα ψητά σουβλάκια γαρίδας με μια στύψιμο από φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και μια πλευρά από την αγαπημένη σας καλοκαιρινή σαλάτα.

Γαρίδες Ceviche

Συστατικά:

  • 1 κιλό φρέσκες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 jalapeño, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Βράστε μια κατσαρόλα με νερό και μαγειρέψτε για λίγο τις γαρίδες για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Μαρινάρουμε σε εσπεριδοειδή: Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα γυάλινο μπολ και τις περιχύνουμε με το λάιμ και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, αφήνοντας τις γαρίδες να «ψηθούν» στην οξύτητα. Ανακατέψτε τα υλικά: Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, το jalapeño, τις ντομάτες, το αβοκάντο και τον κόλιαντρο στις μαριναρισμένες γαρίδες. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Εποχή: Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε: Σερβίρετε τις γαρίδες σεβίτσε παγωμένες με τσιπς τορτίγιας ή σε ένα κρεβάτι με μαρούλι.

Γαρίδες σοτέ με σκόρδο και βότανα

Συστατικά:

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, ψιλοκομμένος

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το τηγάνι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο: Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει. Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Αφαιρέστε το τηγάνι: Ρίξτε το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας να ενωθούν και μαζεύοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Τελειώστε και σερβίρετε: Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε αμέσως με μια πλευρά από ψωμί κρούστας ή πάνω από ζυμαρικά για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Αυτές οι μέθοδοι είναι απλές αλλά και γευστικές, επιτρέποντας στις γαρίδες να πρωταγωνιστήσουν στα καλοκαιρινά σας πιάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Η γαριδομακαρονάδα του φτωχού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon