Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι και είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.


Αυτό το πιάτο με ρεβίθια και ρύζι, είναι μια από τις πιο ιστορικές συνταγές που προέρχονται από την Ισπανία. Είναι γεμάτο με στρώματα γεύσεων, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και όλα γίνονται σε περίπου 30 λεπτά. Το σερβίρετε δίπλα σε μια τραγανή μπαγκέτα και ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί για το απόλυτο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι γνωστή στην Ισπανία ως Garbanzos como Conejo. Που μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι. Είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.

 

Έτσι, οι άνθρωποι έπρεπε να δημιουργήσουν συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χρησιμοποιώντας κοινά συστατικά. Γι’ αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα ή να βράσετε ρεβίθια από την αρχή. Απλώς μουλιάστε τα όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό και στη συνέχεια σιγοβράστε την επόμενη μέρα για 1 έως 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Για το ρύζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ρύζι θέλετε, αν και το μακρύκοκκο είναι ιδανικό. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο ζεστό ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 30 ml
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 120 ml
  • 1/4 κ.γ. κλωστές σαφράν
  • 2 κονσέρβες ρεβίθια / 440 γραμμάρια το καθένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό 600 ml
  • 1/2 φλιτζάνι μακρόσκοκο ρύζι 90 γρ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε τα κουτάκια με τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με νερό
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), ανακατεύουμε συνέχεια, μετά από 4 με 5 λεπτά και τα λαχανικά σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και μετά σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Μόλις πήξει ελαφρώς η τριμμένη ντομάτα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σαφράν, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε ξανά χωρίς να ανακατεύουμε
  • Μετά από 3 λεπτά και έχει ψηθεί το αλκοόλ στο κρασί, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, προσθέτουμε τη δάφνη, το δυναμώνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στο μεταξύ, προσθέστε το ρύζι σε μια λεπτή σήτα και ξεπλύνετε με νερό για 1 έως 2 λεπτά
  • Μόλις το νερό πάρει βράση στο τηγάνι, προσθέστε το ρύζι, δώστε του ένα τελευταίο μείγμα έτσι ώστε όλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα, στη συνέχεια βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και χαμηλώστε σε χαμηλή μέτρια φωτιά, σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι. έχει ψηθεί πλήρως και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Μεταφέρετε στα πιάτα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Vegan σνακ με λίγες θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε

Δημιουργικοί τρόποι για να τρώτε περισσότερα λαχανικά για μια υγιεινή διατροφή

Aπώλεια βάρους με αυτές τις υγιεινές συνταγές για χούμους

Γιατί τα ρεβύθια και τα φασόλια προκαλούν αέρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon