Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι και είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.


Αυτό το πιάτο με ρεβίθια και ρύζι, είναι μια από τις πιο ιστορικές συνταγές που προέρχονται από την Ισπανία. Είναι γεμάτο με στρώματα γεύσεων, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και όλα γίνονται σε περίπου 30 λεπτά. Το σερβίρετε δίπλα σε μια τραγανή μπαγκέτα και ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί για το απόλυτο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι γνωστή στην Ισπανία ως Garbanzos como Conejo. Που μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι. Είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.

 

Έτσι, οι άνθρωποι έπρεπε να δημιουργήσουν συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χρησιμοποιώντας κοινά συστατικά. Γι’ αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα ή να βράσετε ρεβίθια από την αρχή. Απλώς μουλιάστε τα όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό και στη συνέχεια σιγοβράστε την επόμενη μέρα για 1 έως 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Για το ρύζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ρύζι θέλετε, αν και το μακρύκοκκο είναι ιδανικό. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο ζεστό ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 30 ml
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 120 ml
  • 1/4 κ.γ. κλωστές σαφράν
  • 2 κονσέρβες ρεβίθια / 440 γραμμάρια το καθένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό 600 ml
  • 1/2 φλιτζάνι μακρόσκοκο ρύζι 90 γρ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε τα κουτάκια με τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με νερό
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), ανακατεύουμε συνέχεια, μετά από 4 με 5 λεπτά και τα λαχανικά σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και μετά σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Μόλις πήξει ελαφρώς η τριμμένη ντομάτα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σαφράν, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε ξανά χωρίς να ανακατεύουμε
  • Μετά από 3 λεπτά και έχει ψηθεί το αλκοόλ στο κρασί, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, προσθέτουμε τη δάφνη, το δυναμώνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στο μεταξύ, προσθέστε το ρύζι σε μια λεπτή σήτα και ξεπλύνετε με νερό για 1 έως 2 λεπτά
  • Μόλις το νερό πάρει βράση στο τηγάνι, προσθέστε το ρύζι, δώστε του ένα τελευταίο μείγμα έτσι ώστε όλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα, στη συνέχεια βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και χαμηλώστε σε χαμηλή μέτρια φωτιά, σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι. έχει ψηθεί πλήρως και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Μεταφέρετε στα πιάτα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Vegan σνακ με λίγες θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε

Δημιουργικοί τρόποι για να τρώτε περισσότερα λαχανικά για μια υγιεινή διατροφή

Aπώλεια βάρους με αυτές τις υγιεινές συνταγές για χούμους

Γιατί τα ρεβύθια και τα φασόλια προκαλούν αέρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon