Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι και είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.



Αυτό το πιάτο με ρεβίθια και ρύζι, είναι μια από τις πιο ιστορικές συνταγές που προέρχονται από την Ισπανία. Είναι γεμάτο με στρώματα γεύσεων, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και όλα γίνονται σε περίπου 30 λεπτά. Το σερβίρετε δίπλα σε μια τραγανή μπαγκέτα και ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί για το απόλυτο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι γνωστή στην Ισπανία ως Garbanzos como Conejo. Που μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι. Είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.


 

Έτσι, οι άνθρωποι έπρεπε να δημιουργήσουν συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χρησιμοποιώντας κοινά συστατικά. Γι’ αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα ή να βράσετε ρεβίθια από την αρχή. Απλώς μουλιάστε τα όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό και στη συνέχεια σιγοβράστε την επόμενη μέρα για 1 έως 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Για το ρύζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ρύζι θέλετε, αν και το μακρύκοκκο είναι ιδανικό. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο ζεστό ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 30 ml
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 120 ml
  • 1/4 κ.γ. κλωστές σαφράν
  • 2 κονσέρβες ρεβίθια / 440 γραμμάρια το καθένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό 600 ml
  • 1/2 φλιτζάνι μακρόσκοκο ρύζι 90 γρ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε τα κουτάκια με τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με νερό
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), ανακατεύουμε συνέχεια, μετά από 4 με 5 λεπτά και τα λαχανικά σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και μετά σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Μόλις πήξει ελαφρώς η τριμμένη ντομάτα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σαφράν, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε ξανά χωρίς να ανακατεύουμε
  • Μετά από 3 λεπτά και έχει ψηθεί το αλκοόλ στο κρασί, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, προσθέτουμε τη δάφνη, το δυναμώνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στο μεταξύ, προσθέστε το ρύζι σε μια λεπτή σήτα και ξεπλύνετε με νερό για 1 έως 2 λεπτά
  • Μόλις το νερό πάρει βράση στο τηγάνι, προσθέστε το ρύζι, δώστε του ένα τελευταίο μείγμα έτσι ώστε όλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα, στη συνέχεια βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και χαμηλώστε σε χαμηλή μέτρια φωτιά, σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι. έχει ψηθεί πλήρως και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Μεταφέρετε στα πιάτα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Vegan σνακ με λίγες θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε

Δημιουργικοί τρόποι για να τρώτε περισσότερα λαχανικά για μια υγιεινή διατροφή

Aπώλεια βάρους με αυτές τις υγιεινές συνταγές για χούμους

Γιατί τα ρεβύθια και τα φασόλια προκαλούν αέρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon