Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Κλασικά ισπανικά ρεβίθια με ρύζι

Garbanzos como Conejo: Μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι και είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.

Αυτό το πιάτο με ρεβίθια και ρύζι, είναι μια από τις πιο ιστορικές συνταγές που προέρχονται από την Ισπανία. Είναι γεμάτο με στρώματα γεύσεων, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και όλα γίνονται σε περίπου 30 λεπτά. Το σερβίρετε δίπλα σε μια τραγανή μπαγκέτα και ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί για το απόλυτο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι γνωστή στην Ισπανία ως Garbanzos como Conejo. Που μεταφράζεται σε Ρεβύθια σαν Κουνέλι. Είναι μια συνταγή που χρονολογείται από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν το κρέας ήταν δύσκολο.

 

Έτσι, οι άνθρωποι έπρεπε να δημιουργήσουν συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χρησιμοποιώντας κοινά συστατικά. Γι’ αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα ή να βράσετε ρεβίθια από την αρχή. Απλώς μουλιάστε τα όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό και στη συνέχεια σιγοβράστε την επόμενη μέρα για 1 έως 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Για το ρύζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ρύζι θέλετε, αν και το μακρύκοκκο είναι ιδανικό. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο ζεστό ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 30 ml
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 120 ml
  • 1/4 κ.γ. κλωστές σαφράν
  • 2 κονσέρβες ρεβίθια / 440 γραμμάρια το καθένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό 600 ml
  • 1/2 φλιτζάνι μακρόσκοκο ρύζι 90 γρ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε τα κουτάκια με τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με νερό
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), ανακατεύουμε συνέχεια, μετά από 4 με 5 λεπτά και τα λαχανικά σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και μετά σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Μόλις πήξει ελαφρώς η τριμμένη ντομάτα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σαφράν, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε ξανά χωρίς να ανακατεύουμε
  • Μετά από 3 λεπτά και έχει ψηθεί το αλκοόλ στο κρασί, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, προσθέτουμε τη δάφνη, το δυναμώνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στο μεταξύ, προσθέστε το ρύζι σε μια λεπτή σήτα και ξεπλύνετε με νερό για 1 έως 2 λεπτά
  • Μόλις το νερό πάρει βράση στο τηγάνι, προσθέστε το ρύζι, δώστε του ένα τελευταίο μείγμα έτσι ώστε όλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα, στη συνέχεια βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και χαμηλώστε σε χαμηλή μέτρια φωτιά, σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι. έχει ψηθεί πλήρως και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Μεταφέρετε στα πιάτα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, και απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Vegan σνακ με λίγες θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε

Δημιουργικοί τρόποι για να τρώτε περισσότερα λαχανικά για μια υγιεινή διατροφή

Aπώλεια βάρους με αυτές τις υγιεινές συνταγές για χούμους

Γιατί τα ρεβύθια και τα φασόλια προκαλούν αέρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon