Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garam Masala: Το ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας ξετρελάνει

Garam Masala: Το ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας ξετρελάνει

Garam Masala: Ετοιμάστε ένα μίγμα μπαχαρικών με άρωμα ανατολής, που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε συνταγή και απογειώνει τα πιάτα σας στην στιγμή.


Το ινδικό garam masala είναι ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στα ινδικά φαγητά. Αυτή η συνταγή σάς δίνει ένα πολύ γευστικό garam masala.  Το συγκεκριμένο ινδικό μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε πιάτα λαχανικών και κρέατος. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και χρησιμοποιήστε το μέχρι και μερικούς μήνες μετά.

Garam Masala: το καλύτερο μείγμα μπαχαρικών

Υλικά συνταγής:

  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους κόλιανδρου (35 γραμμάρια)
  • 1/4 φλιτζάνι σπόρους κύμινο (30 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινα κάρδαμα (17 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλο (12 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι πιπεριού (9 έως 10 γραμμάρια)
  • 6 έως 8 κομμάτια κανέλα περίπου 2 ίντσες (4 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου (8 γραμμάρια)
  • 1/2 μικρό μοσχοκάρυδο (2 γραμμάρια)
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • 2 έως 4 μαύρα κάρδαμα (1 έως 2 γραμμάρια)
  • 3 σκέλη μοσχοκάρυδο
  • 4 μέτρια αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ο καθαρισμός των μπαχαρικών είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς αυξάνει τη διάρκεια ζωής του γκάραμ μασάλα σας. Συνεπώς, πλύντε το φύλλο δάφνης και το εσωτερικό μέρος του ραβδιού κανέλας με ένα ξηρό ή υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
  • Σπάστε το μοσχοκάρυδο και ελέγξτε για σκουλήκια.
  • Μαζέψτε και πετάχτε όλα τα τρίμματα που έχουν δημιουργήσει τα μπαχαρικά.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε κάρδαμο, φύλλο δάφνης, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι.
  • Ψήστε τα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά χωρίς να καούν μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν καλά.
  • Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους κόλιανδρου και ψήστε μέχρι να μυρίσουν καλά. Μεταφέρετε αυτό επίσης στο πιάτο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους μάραθου, ψήστε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε κύμινο. Επαναλάβετε το ψήσιμο μέχρι το κύμινο αρχίζει να μυρίζει καλά.
  • Μεταφέρετε στο ίδιο πιάτο και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πώς να φτιάξετε τη Γκάραμ Μασάλα;

  • Προσθέστε όλα αυτά τα μπαχαρικά σε ένα βάζο μύλου μπαχαρικών και κάντε τα πούδρα.
  • Περάστε τα με κόσκινο αρκετές φορές και τα χονδροειδή μπαχαρικά αλέστε τα πάλι. Στη συνέχεια, επαναλάβετε το κόσκινο.
  • Αποθηκεύστε αυτή τη σκόνη garam masala σε αεροστεγή βάζο από ξηρό γυαλί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χοντρά κομμάτια μπαχαρικών για να φτιάξετε το τσάι μασάλα σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Ινδικές γεύσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο ταξίδι γαστρονομίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon