Garam Masala: Ετοιμάστε ένα μίγμα μπαχαρικών με άρωμα ανατολής, που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε συνταγή και απογειώνει τα πιάτα σας στην στιγμή.
Το ινδικό garam masala είναι ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στα ινδικά φαγητά. Αυτή η συνταγή σάς δίνει ένα πολύ γευστικό garam masala. Το συγκεκριμένο ινδικό μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιάτα λαχανικών και κρέατος. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και χρησιμοποιήστε το μέχρι και μερικούς μήνες μετά.
Garam Masala: το καλύτερο μείγμα μπαχαρικών
Υλικά συνταγής:
- 1/2 φλιτζάνι σπόρους κόλιανδρου (35 γραμμάρια)
- 1/4 φλιτζάνι σπόρους κύμινο (30 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές της σούπας πράσινα κάρδαμα (17 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλο (12 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι πιπεριού (9 έως 10 γραμμάρια)
- 6 έως 8 κομμάτια κανέλα περίπου 2 ίντσες (4 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου (8 γραμμάρια)
- 1/2 μικρό μοσχοκάρυδο (2 γραμμάρια)
- 1 πρέζα γλυκάνισο
- 2 έως 4 μαύρα κάρδαμα (1 έως 2 γραμμάρια)
- 3 σκέλη μοσχοκάρυδο
- 4 μέτρια αποξηραμένα φύλλα δάφνης
Εκτέλεση συνταγής:
- Ο καθαρισμός των μπαχαρικών είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς αυξάνει τη διάρκεια ζωής του γκάραμ μασάλα σας. Συνεπώς, πλύντε το φύλλο δάφνης και το εσωτερικό μέρος του ραβδιού κανέλας με ένα ξηρό ή υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
- Σπάστε το μοσχοκάρυδο και ελέγξτε για σκουλήκια.
- Μαζέψτε και πετάχτε όλα τα τρίμματα που έχουν δημιουργήσει τα μπαχαρικά.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε κάρδαμο, φύλλο δάφνης, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι.
- Ψήστε τα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά χωρίς να καούν μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν καλά.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους κόλιανδρου και ψήστε μέχρι να μυρίσουν καλά. Μεταφέρετε αυτό επίσης στο πιάτο.
- Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους μάραθου, ψήστε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε κύμινο. Επαναλάβετε το ψήσιμο μέχρι το κύμινο αρχίζει να μυρίζει καλά.
- Μεταφέρετε στο ίδιο πιάτο και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Πώς να φτιάξετε τη Γκάραμ Μασάλα;
- Προσθέστε όλα αυτά τα μπαχαρικά σε ένα βάζο μύλου μπαχαρικών και κάντε τα πούδρα.
- Περάστε τα με κόσκινο αρκετές φορές και τα χονδροειδή μπαχαρικά αλέστε τα πάλι. Στη συνέχεια, επαναλάβετε το κόσκινο.
- Αποθηκεύστε αυτή τη σκόνη garam masala σε αεροστεγή βάζο από ξηρό γυαλί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χοντρά κομμάτια μπαχαρικών για να φτιάξετε το τσάι μασάλα σας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube