Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garam Masala: Το ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας ξετρελάνει

Garam Masala: Το ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας ξετρελάνει

Garam Masala: Ετοιμάστε ένα μίγμα μπαχαρικών με άρωμα ανατολής, που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε συνταγή και απογειώνει τα πιάτα σας στην στιγμή.


Το ινδικό garam masala είναι ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στα ινδικά φαγητά. Αυτή η συνταγή σάς δίνει ένα πολύ γευστικό garam masala.  Το συγκεκριμένο ινδικό μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε πιάτα λαχανικών και κρέατος. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και χρησιμοποιήστε το μέχρι και μερικούς μήνες μετά.

Garam Masala: το καλύτερο μείγμα μπαχαρικών

Υλικά συνταγής:

  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους κόλιανδρου (35 γραμμάρια)
  • 1/4 φλιτζάνι σπόρους κύμινο (30 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινα κάρδαμα (17 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλο (12 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι πιπεριού (9 έως 10 γραμμάρια)
  • 6 έως 8 κομμάτια κανέλα περίπου 2 ίντσες (4 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου (8 γραμμάρια)
  • 1/2 μικρό μοσχοκάρυδο (2 γραμμάρια)
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • 2 έως 4 μαύρα κάρδαμα (1 έως 2 γραμμάρια)
  • 3 σκέλη μοσχοκάρυδο
  • 4 μέτρια αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ο καθαρισμός των μπαχαρικών είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς αυξάνει τη διάρκεια ζωής του γκάραμ μασάλα σας. Συνεπώς, πλύντε το φύλλο δάφνης και το εσωτερικό μέρος του ραβδιού κανέλας με ένα ξηρό ή υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
  • Σπάστε το μοσχοκάρυδο και ελέγξτε για σκουλήκια.
  • Μαζέψτε και πετάχτε όλα τα τρίμματα που έχουν δημιουργήσει τα μπαχαρικά.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε κάρδαμο, φύλλο δάφνης, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι.
  • Ψήστε τα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά χωρίς να καούν μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν καλά.
  • Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους κόλιανδρου και ψήστε μέχρι να μυρίσουν καλά. Μεταφέρετε αυτό επίσης στο πιάτο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους μάραθου, ψήστε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε κύμινο. Επαναλάβετε το ψήσιμο μέχρι το κύμινο αρχίζει να μυρίζει καλά.
  • Μεταφέρετε στο ίδιο πιάτο και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πώς να φτιάξετε τη Γκάραμ Μασάλα;

  • Προσθέστε όλα αυτά τα μπαχαρικά σε ένα βάζο μύλου μπαχαρικών και κάντε τα πούδρα.
  • Περάστε τα με κόσκινο αρκετές φορές και τα χονδροειδή μπαχαρικά αλέστε τα πάλι. Στη συνέχεια, επαναλάβετε το κόσκινο.
  • Αποθηκεύστε αυτή τη σκόνη garam masala σε αεροστεγή βάζο από ξηρό γυαλί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χοντρά κομμάτια μπαχαρικών για να φτιάξετε το τσάι μασάλα σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Ινδικές γεύσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο ταξίδι γαστρονομίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon