Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Garam Masala: Το ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας ξετρελάνει

Garam Masala: Το ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα σας ξετρελάνει

Garam Masala: Ετοιμάστε ένα μίγμα μπαχαρικών με άρωμα ανατολής, που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε συνταγή και απογειώνει τα πιάτα σας στην στιγμή.



Το ινδικό garam masala είναι ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στα ινδικά φαγητά. Αυτή η συνταγή σάς δίνει ένα πολύ γευστικό garam masala.  Το συγκεκριμένο ινδικό μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε πιάτα λαχανικών και κρέατος. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και χρησιμοποιήστε το μέχρι και μερικούς μήνες μετά.


Garam Masala: το καλύτερο μείγμα μπαχαρικών

Υλικά συνταγής:

  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους κόλιανδρου (35 γραμμάρια)
  • 1/4 φλιτζάνι σπόρους κύμινο (30 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινα κάρδαμα (17 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλο (12 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι πιπεριού (9 έως 10 γραμμάρια)
  • 6 έως 8 κομμάτια κανέλα περίπου 2 ίντσες (4 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου (8 γραμμάρια)
  • 1/2 μικρό μοσχοκάρυδο (2 γραμμάρια)
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • 2 έως 4 μαύρα κάρδαμα (1 έως 2 γραμμάρια)
  • 3 σκέλη μοσχοκάρυδο
  • 4 μέτρια αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ο καθαρισμός των μπαχαρικών είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς αυξάνει τη διάρκεια ζωής του γκάραμ μασάλα σας. Συνεπώς, πλύντε το φύλλο δάφνης και το εσωτερικό μέρος του ραβδιού κανέλας με ένα ξηρό ή υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
  • Σπάστε το μοσχοκάρυδο και ελέγξτε για σκουλήκια.
  • Μαζέψτε και πετάχτε όλα τα τρίμματα που έχουν δημιουργήσει τα μπαχαρικά.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε κάρδαμο, φύλλο δάφνης, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι.
  • Ψήστε τα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά χωρίς να καούν μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν καλά.
  • Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους κόλιανδρου και ψήστε μέχρι να μυρίσουν καλά. Μεταφέρετε αυτό επίσης στο πιάτο.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε σπόρους μάραθου, ψήστε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε κύμινο. Επαναλάβετε το ψήσιμο μέχρι το κύμινο αρχίζει να μυρίζει καλά.
  • Μεταφέρετε στο ίδιο πιάτο και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πώς να φτιάξετε τη Γκάραμ Μασάλα;

  • Προσθέστε όλα αυτά τα μπαχαρικά σε ένα βάζο μύλου μπαχαρικών και κάντε τα πούδρα.
  • Περάστε τα με κόσκινο αρκετές φορές και τα χονδροειδή μπαχαρικά αλέστε τα πάλι. Στη συνέχεια, επαναλάβετε το κόσκινο.
  • Αποθηκεύστε αυτή τη σκόνη garam masala σε αεροστεγή βάζο από ξηρό γυαλί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χοντρά κομμάτια μπαχαρικών για να φτιάξετε το τσάι μασάλα σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Ινδικές γεύσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο ταξίδι γαστρονομίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon