Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαλοπούλα των Ευχαριστιών: Πώς να την προετοιμάσετε με ασφάλεια

Γαλοπούλα των Ευχαριστιών: Πώς να την προετοιμάσετε με ασφάλεια

Η μαγειρεμένη γαλοπούλα και τα πιάτα με γαλοπούλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για τρεις έως τέσσερις ημέρες ή μπορούν να καταψυχθούν για να διατηρηθούν περισσότερο. Τα υπολείμματα πρέπει πάντα να τοποθετούνται στο ψυγείο μέσα σε μία έως δύο ώρες εάν εκτεθούν σε θερμοκρασίες πάνω από 90 βαθμούς Φαρενάιτ.


Γαλοπούλα των Ευχαριστιών: Η Τετάρτη σηματοδοτεί την Παραμονή των Ευχαριστιών και εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να συγκεντρωθούν για την αργία της Πέμπτης. Στο κέντρο του τραπεζιού είναι πιθανώς μια παραδοσιακή γαλοπούλα και το Butterball -ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων γαλοπούλας στις ΗΠΑ- είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μια διαδικτυακή έρευνα μεταξύ 1.005 ενηλίκων των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 85% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να γιορτάσει με μια γαλοπούλα.

Εννέα στους 10 Αμερικανούς που σχεδιάζουν να διοργανώσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος ανυπομονούν για ένα παραδοσιακό δείπνο και το 50% των millennials σκοπεύει να φιλοξενήσει φέτος. Αλλά, πριν βάλετε τη γαλοπούλα στο τραπέζι, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να λάβετε για να διασφαλίσετε ότι το πουλί είναι ασφαλές να καταβροχθιστεί.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποιούν ότι η γαλοπούλα και ο χυμός της μπορεί να μολυνθούν με μικρόβια που μπορεί να αρρωστήσουν τους ανθρώπους. Η γαλοπούλα μπορεί να περιέχει Salmonella, Clostridium perfringens, Campylobacter και άλλα μικρόβια, ανέφερε ο Οργανισμός.

Η κατεψυγμένη ακατέργαστη γαλοπούλα θα πρέπει να φυλάσσεται στην κατάψυξη σε μηδέν βαθμούς Φαρενάιτ ή χαμηλότερα μέχρι να είναι έτοιμη να ξεπαγώσει μία έως δύο ημέρες πριν το μαγείρεμα.

Για να ξεπαγώσετε σωστά τη γαλοπούλα, κρατήστε την στην αρχική της συσκευασία και τοποθετήστε τη σε ένα δοχείο πριν τη βάλετε στο ψυγείο. Αφήστε για 24 ώρες απόψυξη για κάθε τέσσερα έως πέντε κιλά γαλοπούλας. Μια γαλοπούλα που έχει αποψυχθεί στο ψυγείο μπορεί να παραμείνει εκεί για μία έως δύο ημέρες πριν το μαγείρεμα. Για να ξεπαγώσετε μια γαλοπούλα σε κρύο νερό, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε μια πλαστική σακούλα στεγανή, καλύψτε τη γαλοπούλα πλήρως με κρύο νερό βρύσης, αλλάξτε το νερό κάθε 30 λεπτά και αφήστε περίπου 30 λεπτά απόψυξης για κάθε κιλό γαλοπούλας.

Μια γαλοπούλα σε κρύο νερό πρέπει να μαγειρευτεί αμέσως μετά την απόψυξη, όπως και μια γαλοπούλα αποψυγμένη στο φούρνο μικροκυμάτων. Μια γαλοπούλα δεν πρέπει ποτέ να αποψυχθεί στον πάγκο, γιατί όταν μια γαλοπούλα μένει έξω σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, η θερμοκρασία της γίνεται επικίνδυνη ακόμα κι αν το κέντρο είναι ακόμα παγωμένο. «Τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα στην «επικίνδυνη ζώνη» μεταξύ 40 βαθμών Φαρενάιτ και 140 βαθμών Φαρενάιτ», σημειώνει το CDC.

Οι σεφ πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το χειρισμό της γαλοπούλας, να χρησιμοποιούν ξεχωριστό ξύλο κοπής για ωμή γαλοπούλα, να μην τοποθετούν ποτέ μαγειρεμένο φαγητό ή φρέσκα προϊόντα σε επιφάνεια που περιέχει ωμή γαλοπούλα και να πλένουν σανίδες κοπής σκεύη, πιάτα και πάγκους με ζεστό σαπουνόνερο μετά την προετοιμασία της ωμής γαλοπούλας και πριν ετοιμάσουν το επόμενο προϊόν. Επιπλέον, το CDC έχει συστήσει από το 2005 να μην πλένετε γαλοπούλα ή κοτόπουλο, καθώς οι χυμοί πουλερικών μπορούν να εξαπλωθούν εύκολα στην κουζίνα.

Για να ψήσετε μια γαλοπούλα στο φούρνο, η θερμοκρασία πρέπει να ρυθμιστεί τουλάχιστον στους 325 βαθμούς Φαρενάιτ. Η εντελώς αποψυγμένη γαλοπούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ταψί βάθους δύο έως δυόμισι ίντσες, με χρόνους ψησίματος ανάλογα με το βάρος της γαλοπούλας. «Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να βεβαιωθείτε ότι η γαλοπούλα έχει φτάσει σε μια ασφαλή ελάχιστη θερμοκρασία μαγειρέματος των 165 βαθμών Φαρενάιτ», έγραψε το πρακτορείο.

Η γαλοπούλα πρέπει να σταθεί 20 λεπτά πριν αφαιρεθεί το εσωτερικό της. Η γαλοπούλα που έχει απομείνει πρέπει να ψύχεται στους 40 βαθμούς Φαρενάιτ ή πιο κρύα μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα για να αποφευχθεί η τροφική δηλητηρίαση και όλα τα υπολείμματα θα πρέπει να θερμαίνονται τουλάχιστον στους 165 βαθμούς Φαρενάιτ πριν από το σερβίρισμα.

Η μαγειρεμένη γαλοπούλα και τα πιάτα με γαλοπούλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για τρεις έως τέσσερις ημέρες ή μπορούν να καταψυχθούν για να διατηρηθούν περισσότερο. Τα υπολείμματα πρέπει πάντα να τοποθετούνται στο ψυγείο μέσα σε μία έως δύο ώρες εάν εκτεθούν σε θερμοκρασίες πάνω από 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα ήθελαν οι Αμερικανοί να μην ήταν στα πιάτα τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Η θρεπτική αξία της γαλοπούλας στη διατροφή

Η Μαρία Ηλιάκη μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητάς της ως μανούλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon