Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μία από τις πιο διάσημες σούπες στον κόσμο

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μία από τις πιο διάσημες σούπες στον κόσμο

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Παρόλη την ταπεινότητα των υλικών της και τη σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής, η κρεμμυδόσουπα μπορεί να είναι το κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με φίλους.


Η κρεμμυδόσουπα είναι μια ζεστή και λαχταριστή σούπα τυπική της γαλλικής κουζίνας στην οποία το κρεμμύδι είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Παρόλη την ταπεινότητα των υλικών της και τη σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής, η κρεμμυδόσουπα μπορεί να είναι το κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με φίλους.

Υλικά

3 μεγάλα κρεμμύδια

Ζωμός λαχανικών

20 γρ. μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 μπαγκέτα

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

150 γρ. κίτρινο τυρί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη και λίγο ελαιόλαδο. Όταν λιώσει η μαργαρίνη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ροδίσουν, τα ανακατεύουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε τα πάντα με τον ζωμό λαχανικών και νερό. Μετά από 30 λεπτά τα κρεμμύδια θα είναι καλά ψημένα και αρωματισμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σούπα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στην επιφάνεια μερικές φέτες από αρκετά χοντρή μπαγκέτα και το τυρί κομμένο σε φέτες Ψήνουμε το στον φούρνο τους 200 ° C μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα στην επιφάνεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η αίσθηση της γεύσης οδηγεί σε νέους δρόμους για την απώλεια βάρους

Εάν η κατακράτηση νερού οδηγεί σε πρήξιμο στο σώμα σας, αποφύγετε αυτές τις τροφές

Πιπεριά: Μια καταπληκτική πηγή βιταμίνης C

Υγιεινές συνταγές για να αποτρέψετε το κοινό κρυολόγημα και τον βήχα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon