Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαλλικές Μαδλέν: Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Γαλλικές Μαδλέν: Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Γαλλικές Μαδλέν: Μια κλασική γαλλική συνταγή μαντλέν δίνει ντελικάτα κέικ σε σχήμα κοχυλιού που είναι ιδανικά για μια ελαφριά, γλυκιά απόλαυση μαζί με τσάι ή καφέ.



Μια κλασική γαλλική συνταγή μαντλέν δίνει ντελικάτα κέικ σε σχήμα κοχυλιού που είναι ιδανικά για μια ελαφριά, γλυκιά απόλαυση μαζί με τσάι ή καφέ. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για πεντανόστιμες γαλλικές Μαδλέν.


Συστατικά:

  • 2/3 φλιτζάνι (150 γρ.) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρύο, συν επιπλέον για το άλειμμα
  • 1 φλιτζάνι (125 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Πρέζα αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλιτζάνι (130 g) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Αλείφουμε τις φόρμες μαντλέν με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι, αφαιρώντας την περίσσεια.
  • Ετοιμάστε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
  • Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Ενσωματώστε τα ξηρά υλικά: Διπλώστε σταδιακά τα κοσκινισμένα ξηρά υλικά στο μείγμα των αυγών χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
  • Προσθέστε βούτυρο: Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο (κρύο σε θερμοκρασία δωματίου) και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) πάνω από το κουρκούτι. Διπλώστε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
  • Γεμίστε τα φορμάκια: Ρίξτε με κουτάλι το κουρκούτι στα προετοιμασμένα φορμάκια μαντλέιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα 3/4.
  • Ψήνουμε: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να αναπηδήσουν οι κορυφές όταν πιεστεί ελαφρά.
  • Ψύξτε και σερβίρετε: Βγάζετε από το φούρνο και κρυώνετε στις φόρμες για λίγα λεπτά. Μεταφέρετε προσεκτικά τις μαντλέν σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Προαιρετικά: Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Απολαύστε αυτές τις γαλλικές μαντλέν φρέσκες και ζεστές με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2-3 ημέρες.

Παραλλαγές:

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα μαντλέν σας προσθέτοντας διαφορετικές γεύσεις, όπως εκχύλισμα αμυγδάλου ή ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορείτε επίσης να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα ή να τα σερβίρετε με μια σαντιγί και φρέσκα μούρα για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Αυτή η συνταγή αιχμαλωτίζει την ουσία του παραδοσιακού γαλλικού ψησίματος, προσφέροντας μια ελαφριά και αέρινη απόλαυση που σίγουρα θα ενθουσιάσει με την απλότητα και τις λεπτές του γεύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι

Banana bread: Συνταγή για ψωμί μπανάνα πολύ νόστιμη και εύκολη

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα λυχναράκια;

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon