Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα σόγιας: Βάλτε το πρωινό σας και θα μειώσετε την χοληστερόλη και πίεση

Γάλα σόγιας: Βάλτε το πρωινό σας και θα μειώσετε την χοληστερόλη και πίεση

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι αν αντικαταστήσετε το ζωικό γάλα με γάλα σόγιας τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας.


Μια νέα έρευνα δείχνει ότι αν αντικαταστήσετε το ζωικό γάλα με γάλα σόγιας τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας.

Σύμφωα με Καναδούς ερευνητές σε νέα ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine, το γάλα σόγιας ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του 1990, έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν εκτενή ανάλυση σε 17 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα, για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της αντικατάστασης του αγελαδινού γάλακτος με γάλα σόγιας. Κάθε μελέτη διήρκεσε περίπου 4 εβδομάδες, με τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 500ml γάλακτος -αγελαδινού ή σόγιας- καθημερινά.

Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά: Σε όλες τις μελέτες, η αντικατάσταση του αγελαδινού γάλακτος με γάλα σόγιας συσχετίστηκε με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, μειωμένη αρτηριακή πίεση και μειωμένους δείκτες φλεγμονής.

Τα οφέλη αυτά αρκούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, για να υποστηρίξουν τον αποχαρακτηρισμό του γάλακτος σόγιας ως «εξαιρετικά επεξεργασμένου τροφίμου», με τους ίδιους να τονίζουν ότι η κατηγοριοποίηση αυτή είναι παραπλανητική. Για να στηρίξουν αυτό το επιχείρημα, οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το γάλα σόγιας, περιέχει περίπου 60% λιγότερα σάκχαρα από το αγελαδινό. Αυτό, σε συνδυασμό με τα οφέλη για την υγεία, ενισχύει τον ισχυρισμό ότι το γάλα σόγιας αποτελεί μια πιο υγιεινή επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Tροφές πλούσιες σε ασβέστιο που δεν είναι γαλακτοκομικά

Τι ισχύει τελικά για τα γαλακτομικά προΐόντα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Close Icon