Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.


Το καλοκαίρι διατίθεται για γλυκιές και δροσερές γεύσεις που θα απολαμβάνεται κάθε ζεστό σπόγευμα ή βράδυ. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν είναι άλλη από τη συνταγή για ρυζόγαλο αμυγδάλου. Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (ή οποιοδήποτε ρύζι με κοντόκοκκο)
  • 4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μέλι για επικάλυψη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε το ρύζι:
Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας αμύλου και εμποδίζει την πουτίγκα να γίνει πολύ κολλώδης.

Μαγειρέψτε το ρύζι:
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, συνδυάστε το ξεπλυμένο ρύζι, 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει απαλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Σιγοβράζω:
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατεύετε συχνά για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι μαγειρεύεται ομοιόμορφα και απορροφά το γάλα. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Προσθέστε ζάχαρη και μπαχαρικά:
Όταν το ρύζι είναι τρυφερό και απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Ενσωματώστε περισσότερο γάλα αμυγδάλου:
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου (1 φλιτζάνι) σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας κρεμώδους υφής. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι η πουτίγκα να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Εάν προτιμάτε μια πιο πηχτή πουτίγκα, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο. για πιο αραιή σύσταση, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.

Προαιρετικά πρόσθετα:
Αν θέλετε, ανακατέψτε τις σταφίδες τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Σερβίρισμα:
Μόλις γίνει η πουτίγκα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή παγωμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Γαρνιτούρα:
Συμπληρώστε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο μέλι για πρόσθετη γεύση και υφή.

Συμβουλές

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά, όπως το κάρδαμο ή προσθέστε μια βουτιά ροδόνερο για μια μοναδική ανατροπή. Αυτό το ρυζόγαλο αμυγδάλου είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά που είναι ανακουφιστικό και εύκολο στην παρασκευή του. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Smoothie για λαμπερή επιδερμίδα γεμάτη υγεία

Δοκιμάστε αυτά τα υγιεινά smoothies με σπανάκι για τα παιδιά σας

Τι προσφέρει το γάλα αμυγδάλου στον οργανισμό μας;

Ποιο φυτικό ρόφημα είναι καλύτερο για τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon