Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.


Το καλοκαίρι διατίθεται για γλυκιές και δροσερές γεύσεις που θα απολαμβάνεται κάθε ζεστό σπόγευμα ή βράδυ. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν είναι άλλη από τη συνταγή για ρυζόγαλο αμυγδάλου. Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (ή οποιοδήποτε ρύζι με κοντόκοκκο)
  • 4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μέλι για επικάλυψη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε το ρύζι:
Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας αμύλου και εμποδίζει την πουτίγκα να γίνει πολύ κολλώδης.

Μαγειρέψτε το ρύζι:
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, συνδυάστε το ξεπλυμένο ρύζι, 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει απαλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Σιγοβράζω:
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατεύετε συχνά για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι μαγειρεύεται ομοιόμορφα και απορροφά το γάλα. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Προσθέστε ζάχαρη και μπαχαρικά:
Όταν το ρύζι είναι τρυφερό και απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Ενσωματώστε περισσότερο γάλα αμυγδάλου:
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου (1 φλιτζάνι) σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας κρεμώδους υφής. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι η πουτίγκα να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Εάν προτιμάτε μια πιο πηχτή πουτίγκα, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο. για πιο αραιή σύσταση, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.

Προαιρετικά πρόσθετα:
Αν θέλετε, ανακατέψτε τις σταφίδες τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Σερβίρισμα:
Μόλις γίνει η πουτίγκα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή παγωμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Γαρνιτούρα:
Συμπληρώστε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο μέλι για πρόσθετη γεύση και υφή.

Συμβουλές

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά, όπως το κάρδαμο ή προσθέστε μια βουτιά ροδόνερο για μια μοναδική ανατροπή. Αυτό το ρυζόγαλο αμυγδάλου είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά που είναι ανακουφιστικό και εύκολο στην παρασκευή του. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Smoothie για λαμπερή επιδερμίδα γεμάτη υγεία

Δοκιμάστε αυτά τα υγιεινά smoothies με σπανάκι για τα παιδιά σας

Τι προσφέρει το γάλα αμυγδάλου στον οργανισμό μας;

Ποιο φυτικό ρόφημα είναι καλύτερο για τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon