Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.


Το καλοκαίρι διατίθεται για γλυκιές και δροσερές γεύσεις που θα απολαμβάνεται κάθε ζεστό σπόγευμα ή βράδυ. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν είναι άλλη από τη συνταγή για ρυζόγαλο αμυγδάλου. Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (ή οποιοδήποτε ρύζι με κοντόκοκκο)
  • 4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μέλι για επικάλυψη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε το ρύζι:
Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας αμύλου και εμποδίζει την πουτίγκα να γίνει πολύ κολλώδης.

Μαγειρέψτε το ρύζι:
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, συνδυάστε το ξεπλυμένο ρύζι, 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει απαλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Σιγοβράζω:
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατεύετε συχνά για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι μαγειρεύεται ομοιόμορφα και απορροφά το γάλα. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Προσθέστε ζάχαρη και μπαχαρικά:
Όταν το ρύζι είναι τρυφερό και απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Ενσωματώστε περισσότερο γάλα αμυγδάλου:
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου (1 φλιτζάνι) σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας κρεμώδους υφής. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι η πουτίγκα να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Εάν προτιμάτε μια πιο πηχτή πουτίγκα, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο. για πιο αραιή σύσταση, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.

Προαιρετικά πρόσθετα:
Αν θέλετε, ανακατέψτε τις σταφίδες τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Σερβίρισμα:
Μόλις γίνει η πουτίγκα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή παγωμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Γαρνιτούρα:
Συμπληρώστε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο μέλι για πρόσθετη γεύση και υφή.

Συμβουλές

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά, όπως το κάρδαμο ή προσθέστε μια βουτιά ροδόνερο για μια μοναδική ανατροπή. Αυτό το ρυζόγαλο αμυγδάλου είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά που είναι ανακουφιστικό και εύκολο στην παρασκευή του. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Smoothie για λαμπερή επιδερμίδα γεμάτη υγεία

Δοκιμάστε αυτά τα υγιεινά smoothies με σπανάκι για τα παιδιά σας

Τι προσφέρει το γάλα αμυγδάλου στον οργανισμό μας;

Ποιο φυτικό ρόφημα είναι καλύτερο για τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon