Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Γάλα αμυγδάλου: Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.


Το καλοκαίρι διατίθεται για γλυκιές και δροσερές γεύσεις που θα απολαμβάνεται κάθε ζεστό σπόγευμα ή βράδυ. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν είναι άλλη από τη συνταγή για ρυζόγαλο αμυγδάλου. Το ρυζόγαλο αμυγδάλου δεν θα το λατρέψετε μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (ή οποιοδήποτε ρύζι με κοντόκοκκο)
  • 4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μέλι για επικάλυψη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε το ρύζι:
Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας αμύλου και εμποδίζει την πουτίγκα να γίνει πολύ κολλώδης.

Μαγειρέψτε το ρύζι:
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, συνδυάστε το ξεπλυμένο ρύζι, 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει απαλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Σιγοβράζω:
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατεύετε συχνά για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι μαγειρεύεται ομοιόμορφα και απορροφά το γάλα. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Προσθέστε ζάχαρη και μπαχαρικά:
Όταν το ρύζι είναι τρυφερό και απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Ενσωματώστε περισσότερο γάλα αμυγδάλου:
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου (1 φλιτζάνι) σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας κρεμώδους υφής. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι η πουτίγκα να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Εάν προτιμάτε μια πιο πηχτή πουτίγκα, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο. για πιο αραιή σύσταση, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.

Προαιρετικά πρόσθετα:
Αν θέλετε, ανακατέψτε τις σταφίδες τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Σερβίρισμα:
Μόλις γίνει η πουτίγκα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή παγωμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Γαρνιτούρα:
Συμπληρώστε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο μέλι για πρόσθετη γεύση και υφή.

Συμβουλές

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά, όπως το κάρδαμο ή προσθέστε μια βουτιά ροδόνερο για μια μοναδική ανατροπή. Αυτό το ρυζόγαλο αμυγδάλου είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά που είναι ανακουφιστικό και εύκολο στην παρασκευή του. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Smoothie για λαμπερή επιδερμίδα γεμάτη υγεία

Δοκιμάστε αυτά τα υγιεινά smoothies με σπανάκι για τα παιδιά σας

Τι προσφέρει το γάλα αμυγδάλου στον οργανισμό μας;

Ποιο φυτικό ρόφημα είναι καλύτερο για τον πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon