Γάλα αμυγδάλου έντερο: Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το έντερο μπορούν να αλλάξουν από το κανονικό αγελαδινό γάλα σε ένα εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου
Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το έντερο μπορούν να αλλάξουν από το κανονικό αγελαδινό γάλα σε ένα εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς γαλακτοκομικά. Ένας ειδικός λέει γιατί το γάλα αμυγδάλου είναι καλύτερο από το αγελαδινό για άτομα με ευαίσθητα έντερα.
Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να υποφέρουν από εντερικά προβλήματα αυτές τις μέρες. Από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έως τη δυσανεξία στη λακτόζη και το σύνδρομο διαρροής εντέρου – η λίστα μπορεί να συνεχιστεί και να συνεχιστεί. Το ευαίσθητο έντερο είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας αυτές τις μέρες και χρειάζεται προσοχή. Οι άνθρωποι έχουν ακόμη αρχίσει να αλλάζουν σε διαφορετικές εναλλακτικές τροφές που αισθάνονται πιο υγιείς για το έντερο τους και δεν επιδεινώνουν τα υπάρχοντα προβλήματα. Τούτου λεχθέντος, το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Το γάλα είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας, αλλά το αγελαδινό γάλα μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους. Για άτομα με ευαίσθητο έντερο, οι ειδικοί συστήνουν συχνά γάλα αμυγδάλου.
Γιατί τα άτομα με ευαίσθητο έντερο πρέπει να στραφούν στο γάλα αμυγδάλου;
Το γάλα αμυγδάλου παρασκευάζεται αναμειγνύοντας τα αμύγδαλα με νερό και στη συνέχεια το μείγμα στραγγίζεται για να φύγουν τα στερεά. Μπορεί να γίνει και προσθέτοντας νερό στο βούτυρο αμυγδάλου», λέει ο ειδικός. Αποτελείται από μια ευχάριστη, ξηρή γεύση και μια κρεμώδη υφή που μοιάζει με τη γεύση του κανονικού γάλακτος. Λόγω αυτού, είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για άτομα που ακολουθούν μια vegan δίαιτα και ακόμη και για όσους είναι αλλεργικοί ή δυσανεκτικοί στα γαλακτοκομικά.
1. Δεν περιέχει αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα
Το γάλα αμυγδάλου δεν είναι ζωικό προϊόν, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για άτομα που έχουν επιλέξει μια vegan διατροφή και για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή είναι αλλεργικά στο γάλα. Το γάλα αμυγδάλου είναι απαλλαγμένο από γαλακτοκομικά και δεν έχει καθόλου λακτόζη, καθιστώντας το την τέλεια εναλλαγή για κανονικό γάλα για άτομα που υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη . Παράλληλα, το γάλα αμυγδάλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην υγιή πέψη. Μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα και άλλες εντερικές διαταραχές, διατηρώντας παράλληλα το πεπτικό σας σύστημα υγιές.
2. Η καλύτερη επιλογή για άτομα που έχουν δυσανεξία στη ζάχαρη γάλακτος
«Πολλοί άνθρωποι έχουν υψηλή δυσανεξία στη ζάχαρη του γάλακτος (λακτόζη) και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σωστή πέψη της. Σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, αυτή η άπεπτη λακτόζη περνάει στο παχύ έντερο όπου τα ζωντανά βακτήρια τη ζυμώνουν. Αυτό οδηγεί περαιτέρω σε ζητήματα όπως υπερβολικά αέρια, φούσκωμα, διάρροια και άλλες σχετικές ενοχλήσεις», λέει ο ειδικός.
3. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Εάν είστε ασθενής με διαβήτη, η κατανάλωση γάλακτος χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι μια δουλειά. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου έχει μια ιδανική ποσότητα υδατανθράκων που βοηθά τον οργανισμό να το μετατρέψει σε καλή ζάχαρη που μετατρέπεται περαιτέρω σε ενέργεια. Η επιλογή γάλακτος αμυγδάλου έναντι κανονικού γαλακτοκομικού γάλακτος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς.
Το γάλα αμυγδάλου είναι θρεπτικό και μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βιταμίνη D και Ε, γεγονός που το καθιστά λιγότερο από άλλα ποτά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube