Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου έντερο: Γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό; Ποιο είναι καλύτερο για το έντερό μας;

Γάλα αμυγδάλου έντερο: Γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό; Ποιο είναι καλύτερο για το έντερό μας;

Γάλα αμυγδάλου έντερο: Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το έντερο μπορούν να αλλάξουν από το κανονικό αγελαδινό γάλα σε ένα εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου


Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το έντερο μπορούν να αλλάξουν από το κανονικό αγελαδινό γάλα σε ένα εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς γαλακτοκομικά. Ένας ειδικός λέει γιατί το γάλα αμυγδάλου είναι καλύτερο από το αγελαδινό για άτομα με ευαίσθητα έντερα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να υποφέρουν από εντερικά προβλήματα αυτές τις μέρες. Από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έως τη δυσανεξία στη λακτόζη και το σύνδρομο διαρροής εντέρου – η λίστα μπορεί να συνεχιστεί και να συνεχιστεί. Το ευαίσθητο έντερο είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας αυτές τις μέρες και χρειάζεται προσοχή. Οι άνθρωποι έχουν ακόμη αρχίσει να αλλάζουν σε διαφορετικές εναλλακτικές τροφές που αισθάνονται πιο υγιείς για το έντερο τους και δεν επιδεινώνουν τα υπάρχοντα προβλήματα. Τούτου λεχθέντος, το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Το γάλα είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας, αλλά το αγελαδινό γάλα μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους. Για άτομα με ευαίσθητο έντερο, οι ειδικοί συστήνουν συχνά γάλα αμυγδάλου.

Γιατί τα άτομα με ευαίσθητο έντερο πρέπει να στραφούν στο γάλα αμυγδάλου;

Το γάλα αμυγδάλου παρασκευάζεται αναμειγνύοντας τα αμύγδαλα με νερό και στη συνέχεια το μείγμα στραγγίζεται για να φύγουν τα στερεά. Μπορεί να γίνει και προσθέτοντας νερό στο βούτυρο αμυγδάλου», λέει ο ειδικός. Αποτελείται από μια ευχάριστη, ξηρή γεύση και μια κρεμώδη υφή που μοιάζει με τη γεύση του κανονικού γάλακτος. Λόγω αυτού, είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για άτομα που ακολουθούν μια vegan δίαιτα και ακόμη και για όσους είναι αλλεργικοί ή δυσανεκτικοί στα γαλακτοκομικά.

1. Δεν περιέχει αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα

Το γάλα αμυγδάλου δεν είναι ζωικό προϊόν, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για άτομα που έχουν επιλέξει μια vegan διατροφή και για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή είναι αλλεργικά στο γάλα. Το γάλα αμυγδάλου είναι απαλλαγμένο από γαλακτοκομικά και δεν έχει καθόλου λακτόζη, καθιστώντας το την τέλεια εναλλαγή για κανονικό γάλα για άτομα που υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη . Παράλληλα, το γάλα αμυγδάλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην υγιή πέψη. Μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα και άλλες εντερικές διαταραχές, διατηρώντας παράλληλα το πεπτικό σας σύστημα υγιές.

2. Η καλύτερη επιλογή για άτομα που έχουν δυσανεξία στη ζάχαρη γάλακτος

«Πολλοί άνθρωποι έχουν υψηλή δυσανεξία στη ζάχαρη του γάλακτος (λακτόζη) και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σωστή πέψη της. Σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, αυτή η άπεπτη λακτόζη περνάει στο παχύ έντερο όπου τα ζωντανά βακτήρια τη ζυμώνουν. Αυτό οδηγεί περαιτέρω σε ζητήματα όπως υπερβολικά αέρια, φούσκωμα, διάρροια και άλλες σχετικές ενοχλήσεις», λέει ο ειδικός.

3. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εάν είστε ασθενής με διαβήτη, η κατανάλωση γάλακτος χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι μια δουλειά. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου έχει μια ιδανική ποσότητα υδατανθράκων που βοηθά τον οργανισμό να το μετατρέψει σε καλή ζάχαρη που μετατρέπεται περαιτέρω σε ενέργεια. Η επιλογή γάλακτος αμυγδάλου έναντι κανονικού γαλακτοκομικού γάλακτος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς.

Το γάλα αμυγδάλου είναι θρεπτικό και μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βιταμίνη D και Ε, γεγονός που το καθιστά λιγότερο από άλλα ποτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι μπορεί να προσφέρει το γάλα αμυγδάλου στον οργανισμό μας;

Ποιες τροφές επιτρέπεται να καταναλωθούν στην χορτοφαγική διατροφή;

Πώς συγκρίνονται διατροφικά 4 κοινά εναλλακτικά γάλατα με το αγελαδινό γάλα

Πώς να υποστηρίξετε το παιδί σας που ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon