Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φυτικές ίνες: Όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Παρακάτω θα βρείτε μερικά όσπρια που είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών


Τα όσπρια είναι φυτικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες κινούνται στο παχύ έντερο και βοηθούν στην τροφοδοσία του μικροβιώματος, της αποικίας των υγιών βακτηρίων που αποκούν το έντερό μας. Μελέτες έχουν βρει σημαντικές συνδέσεις μεταξύ του υγιούς μικροβιώματος του εντέρου και χαμηλότερων ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά όσπρια που είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών:

Μαύρα φασόλι

Τα μαύρα φασόλια περιέχουν καλές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Για τους vegan, όταν τα μαύρα φασόλια συνδυάζονται με ρύζι, δίνουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα μαύρα φασόλια περιέχουν 8,7 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και μαγνησίου. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα μπιζέλια περιέχουν 8,3 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φακές

Υπάρχουν πολλά είδη φακών, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων (beluga) και κόκκινων. Οι φακές αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κουσκούς και πιάτα με ρύζι και κινόα. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι φακές περιέχουν 7,9 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φασόλια Adzuki

Τα φασόλια Adzuki χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική κουζίνα για την παρασκευή πάστας κόκκινων φασολιών, που είναι ένα παραδοσιακό γλυκό. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα φασόλια Adzuki περιέχουν 7,3 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φασόλια Λίμα

Τα φασόλια lima είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και είναι επίσης πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα φασόλια Lima περιέχουν 7 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Ρεβύθια

Τα ρεβίθια είναι μια δημοφιλής πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Είναι επίσης γεμάτα σίδηρο, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο. Χρησιμοποιούνται επίσης ως βάση για χούμους και φαλάφελ. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα ρεβίθια περιέχουν 6,4 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Σόγια

Οι σπόροι σόγιας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μιας ποικιλίας προϊόντων, όπως το τόφου. Τα προϊόντα σόγιας χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως υποκατάστατα για το κρέας και τα γαλακτοκομικά σε περιπτώσεις vegan ή χορτοφαγικής διατροφής. Η φρέσκια σόγια μπορεί επίσης να καταναλωθεί ωμή ή να προστεθεί σε σαλάτες ως edamame. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι σπόροι σόγιας περιέχουν 6 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το άμυλο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας θρεπτικής διατροφής

Θα μπορούσε η διατροφή να συμβάλλει σε ηπιότερη νόσηση Covid

Η διατροφική αξία του αμύλου εξαρτάται από τους τρόπους πέψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon