Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φυστικόπιτα: Φτιάξτε μία υπέροχη πίτα που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό!

Φυστικόπιτα: Φτιάξτε μία υπέροχη πίτα που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό!

Φυστικόπιτα: Η φυστικόπιτα, που μερικές φορές αποκαλείται και «η πίτα του φτωχού πεκάν», είναι μια πίτα που αποτελεί μέρος της κουζίνας των Νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών.


Αυτή η φυστικόπιτα είναι παρόμοια με την πίτα με πεκάν… αλλά αντ ‘αυτού με φιστίκια. Αυτό το νόστιμο γλυκό και αλμυρό επιδόρπιο θα κάνει τους πάντες να ζητήσουν τη συνταγή!

Υπέροχη φυστικόπιτα

Υλικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 3/4 φλιτζανιού συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι χρυσό σιρόπι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, συν περισσότερο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψημένα ανάλατα φιστίκια
  • Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί 11 ιντσών. κόβουμε τις άκρες σε μια προεξοχή 1/2 ίντσας. Τραβάμε την προεξοχή κάτω και πιέζουμε τις άκρες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Το παγώνουμε μέχρι να σφίξει, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2: Στρώνουμε την κρούστα με περγαμηνή και γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή βαρίδια πίτας. Ψήνουμε μέχρι ο πάτος να μην φαίνεται πλέον υγρός, περίπου 25 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά την περγαμηνή και τα φασόλια. συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.

Βήμα 3: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, το ξύδι, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το καγιέν. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χοντροκόβουμε 1 φλιτζάνι φιστίκια και ανακατεύουμε στο μείγμα των αυγών και μετά ρίχνουμε σε κρυωμένη κρούστα. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φιστίκια ομοιόμορφα από πάνω.

Βήμα 4: Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να φουσκώσει ελαφρά η γέμιση και να σταθεροποιηθεί, για 40 με 50 λεπτά (αν η κρούστα ροδίζει πολύ γρήγορα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο). Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, με μπάλες παγωτού πασπαλισμένες ελαφρά με καγιέν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ξηροί καρποί βοηθούν την ισορροπημένη διατροφή

Banana split: Το εμβληματικό επιδόρπιο με μπανάνα και παγωτό

Superfoods : Υγιεινές υπερτροφές

Διατροφή : Τροφές για την υγεία των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon