Η μελιτζάνα είναι γνωστή για τη θρεπτική της αξία, σε όλες τις ηλικίες. Το πάντρεμα με τα λαζάνια, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα μπορεί να κάνει ακόμα και τους πιο δύσκολους στο φαγητό να την αγαπήσουν και να ζητήσουν , γιατί όχι, και δεύτερο πιάτο.
Η μελιτζάνα είναι γνωστή για τη θρεπτική της αξία, σε όλες τις ηλικίες. Το πάντρεμα με τα λαζάνια, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα μπορεί να κάνει ακόμα και τους πιο δύσκολους στο φαγητό να την αγαπήσουν και να ζητήσουν , γιατί όχι, και δεύτερο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη κατά μήκος
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Λαζάνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F.
- Ψήστε τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα ταψί, στρώστε τη σάλτσα , τα λαζάνια, τις ψητές φέτες μελιτζάνας, το τυρί ρικότα, το τυρί μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
- Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά.
- Συμπληρώστε με περισσότερο τυρί και φρέσκα φύλλα βασιλικού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε. Απολαύστε τη!
Μόλις είναι έτοιμο θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι και εσείς θα χαλαρώσετε με ένα χορταστικό και απολαυστικό γεύμα με όλη την οικογένεια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube