Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάχνοντας ψωμί: Ο τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα ψωμί

Φτιάχνοντας ψωμί: Ο τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα ψωμί

Φτιάχνοντας ψωμί: Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.



Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Ακολουθεί μια απλή μέθοδος για να φτιάξετε γρήγορο ψωμί. Μια δημοφιλής συνταγή για γρήγορο ψωμί είναι για ψωμί με σόδα. Το ψωμί με σόδα ζυμώνεται με μαγειρική σόδα αντί για μαγιά, εξαλείφοντας την ανάγκη για μεγάλους χρόνους διόγκωσης. Εδώ είναι μια βασική συνταγή.


Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 και 3/4 φλιτζάνια βουτυρόγαλα (ή φτιάξτε το δικό σας προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού σε 1 και 3/4
  • φλιτζάνια γάλα και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε μέσα το βουτυρόγαλα. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή τα χέρια σας για να ανακατέψετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη απαλά για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ενωθεί και να γίνει λεία. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό καρβέλι και την τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να σημειώσετε ένα “Χ” στην κορυφή του καρβελιού, περίπου 1/2 ίντσας βάθος. Ψήνετε το ψωμί στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε στον πάτο. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Το ψωμί σόδας είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε φρέσκο την ημέρα που φτιάχνεται, αλλά τυχόν υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για μια ή δύο ημέρες. Αυτό το γρήγορο ψωμί είναι τέλειο για όταν δεν έχετε χρόνο, αλλά εξακολουθείτε να λαχταράτε την άνεση του φρεσκοψημένου ψωμιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπαγιάτικο ψωμί: Εύκολο και θρεπτικό σνακ με σοκολάτα

Βούτυρο αγελάδος: Περισσότερα από απλά ένα άλειμμα ψωμιού

Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό ψωμί

Το ψωμί οδηγεί πάντα σε αύξηση βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon