Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάχνοντας ψωμί: Ο τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα ψωμί

Φτιάχνοντας ψωμί: Ο τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα ψωμί

Φτιάχνοντας ψωμί: Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.


Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Ακολουθεί μια απλή μέθοδος για να φτιάξετε γρήγορο ψωμί. Μια δημοφιλής συνταγή για γρήγορο ψωμί είναι για ψωμί με σόδα. Το ψωμί με σόδα ζυμώνεται με μαγειρική σόδα αντί για μαγιά, εξαλείφοντας την ανάγκη για μεγάλους χρόνους διόγκωσης. Εδώ είναι μια βασική συνταγή.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 και 3/4 φλιτζάνια βουτυρόγαλα (ή φτιάξτε το δικό σας προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού σε 1 και 3/4
  • φλιτζάνια γάλα και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε μέσα το βουτυρόγαλα. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή τα χέρια σας για να ανακατέψετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη απαλά για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ενωθεί και να γίνει λεία. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό καρβέλι και την τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να σημειώσετε ένα “Χ” στην κορυφή του καρβελιού, περίπου 1/2 ίντσας βάθος. Ψήνετε το ψωμί στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε στον πάτο. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Το ψωμί σόδας είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε φρέσκο την ημέρα που φτιάχνεται, αλλά τυχόν υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για μια ή δύο ημέρες. Αυτό το γρήγορο ψωμί είναι τέλειο για όταν δεν έχετε χρόνο, αλλά εξακολουθείτε να λαχταράτε την άνεση του φρεσκοψημένου ψωμιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπαγιάτικο ψωμί: Εύκολο και θρεπτικό σνακ με σοκολάτα

Βούτυρο αγελάδος: Περισσότερα από απλά ένα άλειμμα ψωμιού

Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό ψωμί

Το ψωμί οδηγεί πάντα σε αύξηση βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon