Φτιάχνοντας ψωμί: Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.
Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Ακολουθεί μια απλή μέθοδος για να φτιάξετε γρήγορο ψωμί. Μια δημοφιλής συνταγή για γρήγορο ψωμί είναι για ψωμί με σόδα. Το ψωμί με σόδα ζυμώνεται με μαγειρική σόδα αντί για μαγιά, εξαλείφοντας την ανάγκη για μεγάλους χρόνους διόγκωσης. Εδώ είναι μια βασική συνταγή.
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 και 3/4 φλιτζάνια βουτυρόγαλα (ή φτιάξτε το δικό σας προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού σε 1 και 3/4
- φλιτζάνια γάλα και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά)
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε μέσα το βουτυρόγαλα. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή τα χέρια σας για να ανακατέψετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη απαλά για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ενωθεί και να γίνει λεία. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό καρβέλι και την τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να σημειώσετε ένα “Χ” στην κορυφή του καρβελιού, περίπου 1/2 ίντσας βάθος. Ψήνετε το ψωμί στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε στον πάτο. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
Το ψωμί σόδας είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε φρέσκο την ημέρα που φτιάχνεται, αλλά τυχόν υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για μια ή δύο ημέρες. Αυτό το γρήγορο ψωμί είναι τέλειο για όταν δεν έχετε χρόνο, αλλά εξακολουθείτε να λαχταράτε την άνεση του φρεσκοψημένου ψωμιού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube