Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάχνοντας εύκολα πιάτα ως φοιτητής

Φτιάχνοντας εύκολα πιάτα ως φοιτητής

Εδώ είναι ένα εύκολο πιάτο που είναι γρήγορο, θρεπτικό και απαιτεί ελάχιστα υλικά και εξοπλισμό: Ζυμαρικά Primavera


Ως ξένος φοιτητής, το μαγείρεμα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να διασφαλίσετε ότι τρώτε υγιεινά. Εδώ είναι ένα εύκολο πιάτο που είναι γρήγορο, θρεπτικό και απαιτεί ελάχιστα υλικά και εξοπλισμό: Ζυμαρικά Primavera. Αυτό το πιάτο συνδυάζει ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά σε μια μόνο κατσαρόλα, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια ζυμαρικά (όποιο είδος προτιμάτε)
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι μπουκίτσες μπρόκολου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή νερό)
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τα λαχανικά:
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, κόψτε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια και κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε φέτες, τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και τα ντοματίνια. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέστε ζυμαρικά και ζωμό:
Προσθέστε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό). Βεβαιωθείτε ότι το υγρό καλύπτει τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Σιγοβράζω:
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε:
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:
Ευελιξία: Χρησιμοποιήστε όσα λαχανικά έχετε στο χέρι ή προτιμάτε. Τα καρότα, το σπανάκι ή ο αρακάς μπορούν να είναι υπέροχες προσθήκες.
Protein Boost: Προσθέστε μαγειρεμένο κοτόπουλο, γαρίδες ή τόφου για επιπλέον πρωτεΐνη.
Αυτό το πιάτο διατηρείται καλά στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες, καθιστώντας το εξαιρετικό για την προετοιμασία γευμάτων. Αυτό το One-Pot Pasta Primavera είναι ιδανικό για πολυάσχολους μαθητές. Είναι εύκολο στην προετοιμασία, απαιτεί ελάχιστο καθάρισμα και είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το σπιτικό σας γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μαγειρικής που ένας φοιτητής πρέπει να γνωρίζει;

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο 20χρονος φοιτητής με μηνιγγίτιδα

Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Το ένα τέταρτο των φοιτητών ιατρικής στις ΗΠΑ σκέφτεται να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon