Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση.



Η κοτόπιτα είναι ένα κλασικό φαγητό άνεσης που συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, γευστικά λαχανικά και μια πλούσια, αλμυρή σάλτσα που περικλείεται σε μια νιφάδα κρούστας ζαχαροπλαστικής. Είτε ψάχνετε για ένα πλούσιο οικογενειακό δείπνο είτε ένα πιάτο που αρέσει στο πλήθος για μια συγκέντρωση, αυτή η συνταγή κοτόπιτας είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.


Συνταγή κοτόπιτας
Συστατικά:

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα σφολιάτας από το κατάστημα, ξεπαγωμένα
  • 1 αυγό (χτυπημένο, για πλύσιμο αυγών)

Οδηγίες παρασκευής:

1. Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα καρότα και το σέλινο σε κύβους στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να φύγει η ωμή γεύση από το αλεύρι.
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου και το πλήρες γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τους σβόλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέστε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους, τον κατεψυγμένο αρακά, το ξερό θυμάρι, το αποξηραμένο δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.

3. Συναρμολογήστε την πίτα:

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε με αυτό τον πάτο ενός ταψιού για πίτα.
Ρίχνουμε τη γέμιση κοτόπουλου στο ταψί με τη στρωμένη ζαχαροπλαστική, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε την περίσσεια ζύμης και σφίξτε τις άκρες για να σφραγιστεί η πίτα.
Αλείψτε την κορυφή της ζύμης με το χτυπημένο αυγό για να αποκτήσετε ένα χρυσαφί φινίρισμα.

4. Ψήστε:

Τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ροδίσει η γέμιση.
Αφήστε την κοτόπιτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες και τη σερβίρετε.

5. Σερβίρετε και απολαύστε:

Σερβίρετε τις φέτες κοτόπιτας με μια πλευρά πράσινης σαλάτας, πουρέ πατάτας ή τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση. Η χρυσαφένια, νιφάδα ζαχαροπλαστικής σε συνδυασμό με τη χορταστική, γευστική γέμιση συνθέτουν ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Φτιάξτε μία υγιεινή και νόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

Πεντανόστιμη κοτόπιτα για να απολαύσει όλη η οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon