Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση.


Η κοτόπιτα είναι ένα κλασικό φαγητό άνεσης που συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, γευστικά λαχανικά και μια πλούσια, αλμυρή σάλτσα που περικλείεται σε μια νιφάδα κρούστας ζαχαροπλαστικής. Είτε ψάχνετε για ένα πλούσιο οικογενειακό δείπνο είτε ένα πιάτο που αρέσει στο πλήθος για μια συγκέντρωση, αυτή η συνταγή κοτόπιτας είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.

Συνταγή κοτόπιτας
Συστατικά:

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα σφολιάτας από το κατάστημα, ξεπαγωμένα
  • 1 αυγό (χτυπημένο, για πλύσιμο αυγών)

Οδηγίες παρασκευής:

1. Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα καρότα και το σέλινο σε κύβους στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να φύγει η ωμή γεύση από το αλεύρι.
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου και το πλήρες γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τους σβόλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέστε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους, τον κατεψυγμένο αρακά, το ξερό θυμάρι, το αποξηραμένο δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.

3. Συναρμολογήστε την πίτα:

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε με αυτό τον πάτο ενός ταψιού για πίτα.
Ρίχνουμε τη γέμιση κοτόπουλου στο ταψί με τη στρωμένη ζαχαροπλαστική, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε την περίσσεια ζύμης και σφίξτε τις άκρες για να σφραγιστεί η πίτα.
Αλείψτε την κορυφή της ζύμης με το χτυπημένο αυγό για να αποκτήσετε ένα χρυσαφί φινίρισμα.

4. Ψήστε:

Τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ροδίσει η γέμιση.
Αφήστε την κοτόπιτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες και τη σερβίρετε.

5. Σερβίρετε και απολαύστε:

Σερβίρετε τις φέτες κοτόπιτας με μια πλευρά πράσινης σαλάτας, πουρέ πατάτας ή τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση. Η χρυσαφένια, νιφάδα ζαχαροπλαστικής σε συνδυασμό με τη χορταστική, γευστική γέμιση συνθέτουν ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Φτιάξτε μία υγιεινή και νόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

Πεντανόστιμη κοτόπιτα για να απολαύσει όλη η οικογένεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χορτοφαγικά Burgers - Απόλαυση χωρίς κρέας

Χορτοφαγικά Burgers: Τα vegan μπέργκερ είναι μια υπέροχη εναλλακτική στα κλασικά μπιφτέκια, γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση. Φτιάχνονται εύκολα με όσπρια, λαχανικά και μπαχαρικά.

Amatriciana - Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale

 Το Πλιγούρι και η Υγεία των Νευρών

Πλιγούρι :Η βιταμίνη Β1 και η βιταμίνη Β6 βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Επιπλέον, το πλιγούρι παρέχει πολύ μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να μειώνει την ένταση των μυών και το στρες στο σώμα.

Τα οφέλη του ελαιολάδου με άδειο στομάχι

Ελαιόλαδο: Από τη βελτίωση της πέψης και την αποτοξίνωση του οργανισμού μέχρι την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας, το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την υγεία και την ευεξία.

Το μυστικό για την υγεία των ματιών μας

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς, το έντονα κίτρινο μπαχαρικό που προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa, είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αν και συνήθως συσχετίζεται με την καταπολέμηση

Είναι απαραίτητα τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα;

Λαχανικά και φρούτα: Τα βιολογικά λαχανικά έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή τους. Αλλά πόσο σημαντικά είναι πραγματικά και τι διαφορά

Close Icon