Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση.


Η κοτόπιτα είναι ένα κλασικό φαγητό άνεσης που συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, γευστικά λαχανικά και μια πλούσια, αλμυρή σάλτσα που περικλείεται σε μια νιφάδα κρούστας ζαχαροπλαστικής. Είτε ψάχνετε για ένα πλούσιο οικογενειακό δείπνο είτε ένα πιάτο που αρέσει στο πλήθος για μια συγκέντρωση, αυτή η συνταγή κοτόπιτας είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.

Συνταγή κοτόπιτας
Συστατικά:

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα σφολιάτας από το κατάστημα, ξεπαγωμένα
  • 1 αυγό (χτυπημένο, για πλύσιμο αυγών)

Οδηγίες παρασκευής:

1. Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα καρότα και το σέλινο σε κύβους στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να φύγει η ωμή γεύση από το αλεύρι.
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου και το πλήρες γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τους σβόλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέστε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους, τον κατεψυγμένο αρακά, το ξερό θυμάρι, το αποξηραμένο δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.

3. Συναρμολογήστε την πίτα:

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε με αυτό τον πάτο ενός ταψιού για πίτα.
Ρίχνουμε τη γέμιση κοτόπουλου στο ταψί με τη στρωμένη ζαχαροπλαστική, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε την περίσσεια ζύμης και σφίξτε τις άκρες για να σφραγιστεί η πίτα.
Αλείψτε την κορυφή της ζύμης με το χτυπημένο αυγό για να αποκτήσετε ένα χρυσαφί φινίρισμα.

4. Ψήστε:

Τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ροδίσει η γέμιση.
Αφήστε την κοτόπιτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες και τη σερβίρετε.

5. Σερβίρετε και απολαύστε:

Σερβίρετε τις φέτες κοτόπιτας με μια πλευρά πράσινης σαλάτας, πουρέ πατάτας ή τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση. Η χρυσαφένια, νιφάδα ζαχαροπλαστικής σε συνδυασμό με τη χορταστική, γευστική γέμιση συνθέτουν ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Φτιάξτε μία υγιεινή και νόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

Πεντανόστιμη κοτόπιτα για να απολαύσει όλη η οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon