Φτερούγες κοτόπουλου: Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τέλεια τραγανές, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου.
Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τέλεια τραγανές, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Ξεχάστε τα λιπαρά φαγητά – φτιάξτε μια παρτίδα στο σπίτι με αυτή τη συνταγή για απόλυτη γεύση και έλεγχο του επιπέδου θερμότητας.
Συστατικά:
- 12 ολόκληρες φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στην ένωση (άκρη: κρατήστε άκρες φτερών για ζωμό!)
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- Τρίψιμο μπαχαρικών:
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσαρμόστε για την επιθυμητή θερμότητα)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Υγρή επίστρωση (προαιρετικά):
- 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ή απλό γιαούρτι αραιωμένο με γάλα)
- Καυτερή σάλτσα της επιλογής σας (προαιρετικά)
Η διαδικασία:
Προετοιμασία φτερών: Στεγνώστε τα φτερά με χαρτί κουζίνας. Αυτό βοηθά στην επίτευξη της μέγιστης τραγανότητας. Διαχωρίστε τα φτερά στην ένωση, αφαιρώντας την άκρη του φτερού (εκτός από το απόθεμα!).
Spice It Up: Συνδυάστε όλα τα συστατικά τρίψιμο μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ.
Coating Magic (Προαιρετικό): Εάν χρησιμοποιείτε μια υγρή επικάλυψη, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα και την καυτερή σάλτσα (προαιρετικά) σε ένα ρηχό πιάτο. Βυθίστε τα φτερά στο υγρό μείγμα και, στη συνέχεια, αλείψτε γενναιόδωρα με το τρίψιμο μπαχαρικών.
Χωρίς βουτυρόγαλα; Κανένα πρόβλημα: Απλώστε τα φτερά απευθείας με το τρίψιμο μπαχαρικών, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.
Ψήσιμο ή τηγάνισμα; Εσύ αποφασίζεις:
Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τα φτερά σε μία στρώση. Ψήστε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα (Προσοχή – Ζεστό λάδι!): Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τα φτερά σε παρτίδες για 8-10 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Μετάβαση στο επόμενο επίπεδο
Buffalo Wings: Για κλασική γεύση βουβάλου, ρίξτε τις μαγειρεμένες φτερούγες στην αγαπημένη σας σάλτσα βουβάλου μετά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα.
Διπλό τραγανό: Για επιπλέον τραγανές φτερούγες, μετά το ψήσιμο για 30 λεπτά, ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 245°C και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά.
Οι σπιτικές τραγανές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου είναι μια ευχάριστη πλήθος ιδανική για βραδιές παιχνιδιών, πάρτι ή μια ικανοποιητική σόλο απόλαυση. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών και να εξερευνήσετε διαφορετικές παραλλαγές γεύσης. Ανάψτε, λοιπόν, τον φούρνο ή θερμαίνετε το λάδι και ετοιμαστείτε να ζήσετε την ευτυχία με φτερούγες κοτόπουλου!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube