Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτερούγες κοτόπουλου: Πικάντικες και τραγανιστές φτερούγες κοτόπουλου

Φτερούγες κοτόπουλου: Πικάντικες και τραγανιστές φτερούγες κοτόπουλου

Φτερούγες κοτόπουλου: Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τέλεια τραγανές, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου.


Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τέλεια τραγανές, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Ξεχάστε τα λιπαρά φαγητά – φτιάξτε μια παρτίδα στο σπίτι με αυτή τη συνταγή για απόλυτη γεύση και έλεγχο του επιπέδου θερμότητας.

Συστατικά:

  • 12 ολόκληρες φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στην ένωση (άκρη: κρατήστε άκρες φτερών για ζωμό!)
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • Τρίψιμο μπαχαρικών:
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσαρμόστε για την επιθυμητή θερμότητα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Υγρή επίστρωση (προαιρετικά):
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ή απλό γιαούρτι αραιωμένο με γάλα)
  • Καυτερή σάλτσα της επιλογής σας (προαιρετικά)

Η διαδικασία:

Προετοιμασία φτερών: Στεγνώστε τα φτερά με χαρτί κουζίνας. Αυτό βοηθά στην επίτευξη της μέγιστης τραγανότητας. Διαχωρίστε τα φτερά στην ένωση, αφαιρώντας την άκρη του φτερού (εκτός από το απόθεμα!).
Spice It Up: Συνδυάστε όλα τα συστατικά τρίψιμο μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ.
Coating Magic (Προαιρετικό): Εάν χρησιμοποιείτε μια υγρή επικάλυψη, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα και την καυτερή σάλτσα (προαιρετικά) σε ένα ρηχό πιάτο. Βυθίστε τα φτερά στο υγρό μείγμα και, στη συνέχεια, αλείψτε γενναιόδωρα με το τρίψιμο μπαχαρικών.
Χωρίς βουτυρόγαλα; Κανένα πρόβλημα: Απλώστε τα φτερά απευθείας με το τρίψιμο μπαχαρικών, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.
Ψήσιμο ή τηγάνισμα; Εσύ αποφασίζεις:
Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τα φτερά σε μία στρώση. Ψήστε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα (Προσοχή – Ζεστό λάδι!): Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τα φτερά σε παρτίδες για 8-10 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Μετάβαση στο επόμενο επίπεδο

Buffalo Wings: Για κλασική γεύση βουβάλου, ρίξτε τις μαγειρεμένες φτερούγες στην αγαπημένη σας σάλτσα βουβάλου μετά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα.
Διπλό τραγανό: Για επιπλέον τραγανές φτερούγες, μετά το ψήσιμο για 30 λεπτά, ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 245°C και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά.

Οι σπιτικές τραγανές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου είναι μια ευχάριστη πλήθος ιδανική για βραδιές παιχνιδιών, πάρτι ή μια ικανοποιητική σόλο απόλαυση. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών και να εξερευνήσετε διαφορετικές παραλλαγές γεύσης. Ανάψτε, λοιπόν, τον φούρνο ή θερμαίνετε το λάδι και ετοιμαστείτε να ζήσετε την ευτυχία με φτερούγες κοτόπουλου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τελικά, είναι υγιεινό το air fryer;

Γαλοπούλα ή κοτόπουλο για μεγαλύτερη απώλεια βάρους;

Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό για να συνοδεύσετε την μπύρα σας;

Εύκολα ντιπ για όλα τα γεύματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon