Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα που πρέπει να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις σε ένα air fryer

Φρούτα που πρέπει να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις σε ένα air fryer

Ο μόνος τρόπος που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις στη φριτέζα σου είναι να μαγειρέψεις φρούτα.


Οι φριτέζες μπορούν να μαγειρέψουν πολλούς διαφορετικούς τύπους τροφίμων και να παράγουν παρόμοια υφή με το τηγάνισμα που αυτό το κάνεις χωρίς λάδι. Μερικές από τις καλύτερες χρήσεις μιας φριτέζας αέρα περιλαμβάνουν το ζέσταμα σε τηγανιτές πατάτες, την προετοιμασία κατεψυγμένων προπαρασκευασμένων φαγητών και την απόκτηση τραγανής πέτσας στις φτερούγες κοτόπουλου. Ο μόνος τρόπος που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις στη φριτέζα σου είναι να μαγειρέψεις φρούτα.

 

 

Φρούτα που μπορείς να μαγειρέψεις στη φριτέζα αέρα

  1. Μήλα: Μπορείς να αφήσεις τη φλούδα του μήλου για περισσότερη υφή, αλλά θα πρέπει να την αφαιρέσεις αν θέλεις να φτιάξεις πουρέ από μήλα τηγανισμένα στον αέρα. Στη συνέχεια, βάλε τις φέτες σε λαδόκολλα στο καλάθι της φριτέζας. Ψήσε τα μήλα σας στους 170° C  για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να είναι μαλακά στην αφή.
  2. Μπανάνες: Ξεκίνησε κόβοντάς τις στη μέση κατά μήκος. Γέμισε τις φέτες μπανάνας με το λιωμένο βούτυρο και τα καρυκεύματα και άφησε τις μπανάνες να ψηθούν στη φριτέζα για περίπου 8 λεπτά στους 190° C.
  3. Μάνγκο: Εάν δεν έχεις φρέσκο μάνγκο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο. Για τέλεια υφή, πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου στους 170° C, για λίγο περισσότερο από 10 λεπτά. Επιπλέον, όταν βάλεις στη φριτέζα τα παγωμένα κομμάτια καλό είναι το ένα κομμάτι να μην ακουμπάει το άλλο. Η γεύση μάνγκο ταιριάζει καλά σε αλμυρές και όξινες γεύσεις. Πρόσθεσε λίγο αλάτι στις φέτες μάνγκο πριν το φας για πιο έντονη γλυκιά γεύση ή χρησιμοποίησε κύμινο και σκόνη τσίλι πριν τα τηγανίσεις στον αέρα.
  4. Φράουλες: Το ιδανικό μέγεθος είναι περίπου μισό εκατοστό, αυτό επιτρέπει την απομάκρυνση της μεγαλύτερης ποσότητας νερού κατά το μαγείρεμά της. Θα πρέπει να τις μαγειρέψεις σε χαμηλή θερμοκρασία και αργά, περίπου στους 80° C για μια ώρα. Είναι ιδανικές  για ένα σνακ ή για προσθήκη σε ένα σπιτικό μείγμα με τσιπς μαύρης σοκολάτας και γιαούρτι.
  5. Πορτοκάλια: Μπορείς να αφήσεις τη φλούδα στα πορτοκάλια αφού τα κόψεις στη μέση. Στη συνέχεια, τοποθέτησε μια στρώση από τα φρούτα στη φριτέζα και μαγείρεψε τα στους 200° C για 5-8 λεπτά ή έως ότου η όψη των φρούτων αρχίσει να ροδίζει. Μπορείς να ρίξεις μέλι πάνω από το φρούτο αφού τελειώσει το μαγείρεμα.

 

6.  Grapefruits: Ψέκασε τη φέτα του φρούτου με ένα σπρέι λάδι καρύδας και πρόσθεσε μια  κρυσταλλική ζάχαρη για λίγη γλυκύτητα και τραγανή γεύση. Στη συνέχεια, τηγάνισε τα στον αέρα για 5′-6′  λεπτά στους 200° C.

     7.  Ακτινίδια: Μαγείρεψε τα ακτινίδια στους 170° C για 8 λεπτά. Οι έτοιμες φέτες ακτινιδίου θα έχουν γεύση καραμέλας και θα έχουν ένα υπέροχο τραγανό εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Η διακοπτόμενη λήψη τροφής ενεργοποιεί ένα «γονίδιο GPS» στα ηπατικά κύτταρα, ολοκληρώνοντας έτσι την ανάπτυξη του ήπατος μετά τη γέννηση

Πώς βοηθά το μπρόκολο στην υγεία των ματιών σας;

Μέντα: Ένα ρόφημα που καταπολεμά τη ναυτία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon