Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.


Φρούτα Λαχανικά: Μια νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης. Η ανάλυση είναι αμερικανοκεντρική, αν και τα θέματα διαπερνούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα αποκαλύπτει τις πολιτείες των ΗΠΑ που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο, με το συμπέρασμα ότι αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο κατάποσης φυτοφαρμάκων ή πτώσης σε βακτηριακή λοίμωξη. Τα κράτη που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο προσδιορίστηκαν ως: #1 Κάνσας #2 Τενεσί #3 Ιντιάνα #4 Αϊντάχο #5 Μινεσότα Εκτός από την έλλειψη πλυσίματος, οι πρακτικές ξεβγάλματος ορισμένων νοικοκυριών είναι μόνο να ρίξουν μερικές σταγόνες νερό στα προϊόντα. Αυτό είναι πάντα αναποτελεσματικό.

Επίσης, δεν συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά με σαπούνι, απορρυπαντικό ή πλύσιμο εμπορικών προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα είναι πορώδη και τα απορρυπαντικά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία. Είναι σημαντικό να πλένετε ή να τρίβετε φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν δεν υπάρχει σχέδιο για να φάτε τη φλούδα. Οι μικροοργανισμοί στη φλούδα μπορούν να μπουν μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά όταν κόβονται. Επιπλέον, το πλύσιμο και το μούλιασμα μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ορισμένο βαθμό μείωσης του επιπέδου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Η έρευνα διερεύνησε βαθύτερα τις συνήθειες πλύσης λαχανικών και διαπίστωσε ότι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων -μόλις το 17 τοις εκατό -επιλέγουν να πλένουν τα προϊόντα τους μόνο όταν είναι εμφανώς βρώμικα, δείχνοντας έτσι έλλειψη επίγνωσης της «μικρο» πλευράς της μικροβιολογίας. Υπάρχουν μεταβλητές συνήθειες στην προσέγγιση πλύσης ή μη πλύσης, και μία από αυτές εξαρτάται από την παρουσία άλλων. Η πλειοψηφία (στο 55 τοις εκατό) αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους όταν σερβίρουν φαγητό σε άλλους, αν και δεν θα επαναλάμβαναν απαραιτήτως αυτή τη διαδικασία εάν ετοίμαζαν μόνο προϊόντα για τον εαυτό τους.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, όταν ερωτήθηκαν, το 60 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσε ότι θα στενοχωριόταν αν γνώριζε ότι κάποιος τους σέρβιρε άπλυτα προϊόντα, όπως στο σπίτι κάποιου άλλου ή σε ένα εστιατόριο. Όταν ρωτήθηκε, ένα ποσοστό ανθρώπων θα αντιμετώπιζε πραγματικά κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα. Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πολίτες που ακολουθούν φυτική διατροφή είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τα παμφάγα ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς πλένουμε σωστά φρούτα και λαχανικά

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι “επιρρεπή” στα φυτοφάρμακα

Πώς να πλύνουμε σωστά τα λαχανικά μας

Πέντε τρόποι για να φάνε τα παιδιά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon