Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.



Φρούτα Λαχανικά: Μια νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης. Η ανάλυση είναι αμερικανοκεντρική, αν και τα θέματα διαπερνούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα αποκαλύπτει τις πολιτείες των ΗΠΑ που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο, με το συμπέρασμα ότι αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο κατάποσης φυτοφαρμάκων ή πτώσης σε βακτηριακή λοίμωξη. Τα κράτη που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο προσδιορίστηκαν ως: #1 Κάνσας #2 Τενεσί #3 Ιντιάνα #4 Αϊντάχο #5 Μινεσότα Εκτός από την έλλειψη πλυσίματος, οι πρακτικές ξεβγάλματος ορισμένων νοικοκυριών είναι μόνο να ρίξουν μερικές σταγόνες νερό στα προϊόντα. Αυτό είναι πάντα αναποτελεσματικό.


Επίσης, δεν συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά με σαπούνι, απορρυπαντικό ή πλύσιμο εμπορικών προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα είναι πορώδη και τα απορρυπαντικά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία. Είναι σημαντικό να πλένετε ή να τρίβετε φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν δεν υπάρχει σχέδιο για να φάτε τη φλούδα. Οι μικροοργανισμοί στη φλούδα μπορούν να μπουν μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά όταν κόβονται. Επιπλέον, το πλύσιμο και το μούλιασμα μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ορισμένο βαθμό μείωσης του επιπέδου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Η έρευνα διερεύνησε βαθύτερα τις συνήθειες πλύσης λαχανικών και διαπίστωσε ότι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων -μόλις το 17 τοις εκατό -επιλέγουν να πλένουν τα προϊόντα τους μόνο όταν είναι εμφανώς βρώμικα, δείχνοντας έτσι έλλειψη επίγνωσης της «μικρο» πλευράς της μικροβιολογίας. Υπάρχουν μεταβλητές συνήθειες στην προσέγγιση πλύσης ή μη πλύσης, και μία από αυτές εξαρτάται από την παρουσία άλλων. Η πλειοψηφία (στο 55 τοις εκατό) αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους όταν σερβίρουν φαγητό σε άλλους, αν και δεν θα επαναλάμβαναν απαραιτήτως αυτή τη διαδικασία εάν ετοίμαζαν μόνο προϊόντα για τον εαυτό τους.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, όταν ερωτήθηκαν, το 60 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσε ότι θα στενοχωριόταν αν γνώριζε ότι κάποιος τους σέρβιρε άπλυτα προϊόντα, όπως στο σπίτι κάποιου άλλου ή σε ένα εστιατόριο. Όταν ρωτήθηκε, ένα ποσοστό ανθρώπων θα αντιμετώπιζε πραγματικά κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα. Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πολίτες που ακολουθούν φυτική διατροφή είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τα παμφάγα ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς πλένουμε σωστά φρούτα και λαχανικά

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι “επιρρεπή” στα φυτοφάρμακα

Πώς να πλύνουμε σωστά τα λαχανικά μας

Πέντε τρόποι για να φάνε τα παιδιά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon