Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.


Φρούτα Λαχανικά: Μια νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης. Η ανάλυση είναι αμερικανοκεντρική, αν και τα θέματα διαπερνούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα αποκαλύπτει τις πολιτείες των ΗΠΑ που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο, με το συμπέρασμα ότι αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο κατάποσης φυτοφαρμάκων ή πτώσης σε βακτηριακή λοίμωξη. Τα κράτη που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο προσδιορίστηκαν ως: #1 Κάνσας #2 Τενεσί #3 Ιντιάνα #4 Αϊντάχο #5 Μινεσότα Εκτός από την έλλειψη πλυσίματος, οι πρακτικές ξεβγάλματος ορισμένων νοικοκυριών είναι μόνο να ρίξουν μερικές σταγόνες νερό στα προϊόντα. Αυτό είναι πάντα αναποτελεσματικό.

Επίσης, δεν συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά με σαπούνι, απορρυπαντικό ή πλύσιμο εμπορικών προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα είναι πορώδη και τα απορρυπαντικά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία. Είναι σημαντικό να πλένετε ή να τρίβετε φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν δεν υπάρχει σχέδιο για να φάτε τη φλούδα. Οι μικροοργανισμοί στη φλούδα μπορούν να μπουν μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά όταν κόβονται. Επιπλέον, το πλύσιμο και το μούλιασμα μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ορισμένο βαθμό μείωσης του επιπέδου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Η έρευνα διερεύνησε βαθύτερα τις συνήθειες πλύσης λαχανικών και διαπίστωσε ότι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων -μόλις το 17 τοις εκατό -επιλέγουν να πλένουν τα προϊόντα τους μόνο όταν είναι εμφανώς βρώμικα, δείχνοντας έτσι έλλειψη επίγνωσης της «μικρο» πλευράς της μικροβιολογίας. Υπάρχουν μεταβλητές συνήθειες στην προσέγγιση πλύσης ή μη πλύσης, και μία από αυτές εξαρτάται από την παρουσία άλλων. Η πλειοψηφία (στο 55 τοις εκατό) αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους όταν σερβίρουν φαγητό σε άλλους, αν και δεν θα επαναλάμβαναν απαραιτήτως αυτή τη διαδικασία εάν ετοίμαζαν μόνο προϊόντα για τον εαυτό τους.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, όταν ερωτήθηκαν, το 60 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσε ότι θα στενοχωριόταν αν γνώριζε ότι κάποιος τους σέρβιρε άπλυτα προϊόντα, όπως στο σπίτι κάποιου άλλου ή σε ένα εστιατόριο. Όταν ρωτήθηκε, ένα ποσοστό ανθρώπων θα αντιμετώπιζε πραγματικά κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα. Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πολίτες που ακολουθούν φυτική διατροφή είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τα παμφάγα ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς πλένουμε σωστά φρούτα και λαχανικά

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι “επιρρεπή” στα φυτοφάρμακα

Πώς να πλύνουμε σωστά τα λαχανικά μας

Πέντε τρόποι για να φάνε τα παιδιά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon