Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα και λαχανικά: Το βασικό συστατικό της μακροζωίας

Φρούτα και λαχανικά: Το βασικό συστατικό της μακροζωίας

Φρούτα και λαχανικά: Σύμφωνα με τη βασική συντάκτρια της επιστημονικής έκθεσης, δρ Oyinlola Oyebode, «η επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών είναι πραγματικά εντυπωσιακή».



Εδώ και αρκετά χρόνια οι ειδικοί αναφέρουν ότι για να ενισχυθεί η υγεία και η μακροζωία πρέπει να καταναλώνει κανείς πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, όμως βρετανική μελέτη έδειξε ότι τελικά οι μερίδες πρέπει να είναι περισσότερες, τουλάχιστον για όποιον θέλει να ζήσει πολλά χρόνια.


Επιστήμονες από το University College London διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση όχι πέντε αλλά επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα ενισχύει σημαντικά τη μακροζωία, καθώς μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιολογικά προβλήματα και κατά 42% και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου γενικότερα.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, στις μερίδες αυτές δεν πρέπει να περιλαμβάνονται κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά ή συσκευασμένα σε κονσέρβες, καθώς τα συντηρητικά που περιέχουν καταργούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Σύμφωνα με τη βασική συντάκτρια της επιστημονικής έκθεσης, δρ Oyinlola Oyebode, «η επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το μήνυμα είναι σαφές και δείχνει ότι όσο περισσότερες μερίδες τρώει κανείς τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα πρέπει να γίνει και η σχετική αλλαγή στην επίσημη οδηγία που υπάρχει εδώ και χρόνια για την κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα, όμως σύμφωνα με τη Daily Mail κάποιοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει για πολλούς ανασταλτικά – κυρίως δε για εκείνους που δεν φτάνουν καν τις πέντε μερίδες την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές που είναι καλύτερο να καταναλώσεις με τη φλούδα

Διατροφή υγεια: Λαχανικά για υγιή οργανισμό

Οι καλύτερες πηγές βιταμινών και μετάλλων για τον οργανισμό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon