Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα και λαχανικά της Άνοιξης

Φρούτα και λαχανικά της Άνοιξης

Με την έναρξη της άνοιξης καλωσορίζουμε στο πιάτο μας πολλά φρούτα και λαχανικά που πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής μας.

Λαχανικά της Άνοιξης

Μεταξύ άλλων, την Άνοιξη μπορείς να εστιάσεις σε φρέσκα ραπανάκια, πράσα, μπρόκολο και αρακά. Όσο η άνοιξη προχωρά κάνουν την εμφάνισή τους o μάραθος, τα σπαράγγια, οι αγκινάρες, το σέλινο, το φρέσκο σκόρδο και το κρεμμύδι, η ρόκα και τα παντζάρια και τα κολοκυθάκια.

Φρούτα της Άνοιξης

Η άνοιξη είναι μία εποχή δύσκολη ως προς την κατανάλωση φρέσκων φρούτων. Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδόν κανένα φρούτο δεν βρίσκεται στην εποχή της έντονης καρποφορίας του. Έτσι αρκούμαστε κυρίως σε μήλα και λεμόνια και αποξηραμένα φρούτα. Καθώς η άνοιξη «ωριμάζει» κάνουν την εμφάνισή τους οι φράουλες και δειλά δειλά τα βερίκοκα. Τα φρούτα αυτά είναι ιδιαίτερα νόστιμα, πλούσια σε βιταμίνες Α και C και φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες και οι ανθοκυανίνες που έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξει κανείς στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι η υγιεινή και η ασφάλεια τους. Για να αποφύγετε πιθανές αλλοιώσεις και υποβάθμιση της ποιότητας τους:

– Διαλέγετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά ώστε να μην είναι χτυπημένα και να μην έχουν σχισμές στο φλοιό τους.
– Διατηρείστε τα σε δροσερό και σκιερό μέρος μακριά από το φώς και από υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να επιταχύνουν την αλλοίωσή τους.
– Κόψτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά αμέσως πριν την κατανάλωσή τους. Τα τεμαχισμένα φρούτα και λαχανικά χάνουν τη θρεπτική τους αξία αν δεν καταναλωθούν άμεσα.
– Να προμηθεύεστε όσα φρέσκα φρούτα και λαχανικά χρειάζεστε για μία εβδομάδα ώστε να αποφύγετε την αλλοίωση όσον δεν καταναλωθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon