Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα: Γιατί πρέπει να προσθέσετε μανταρίνια στη διατροφή σας;

Φρούτα: Γιατί πρέπει να προσθέσετε μανταρίνια στη διατροφή σας;

Φρούτα: Τα μανταρίνια όχι μόνο είναι απολαυστικά γλυκά και εύκολα στην παρασκευή τους, αλλά είναι επίσης γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.



Τα μανταρίνια είναι εσπεριδοειδή στην ίδια οικογένεια με τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και το γκρέιπφρουτ. Σε σύγκριση με το κοινό πορτοκάλι, το μανταρίνι είναι μικρότερο, πιο γλυκό και ξεφλουδίζεται ευκολότερα. Τα μανταρίνια είναι ένα είδος μανταρινιού με βαθύ κοκκινωπό-πορτοκαλί χρώμα και βοτσαλωτό δέρμα. Οι κλημεντίνες είναι ένα μικρό, χωρίς κουκούτσια, είδος μανταρινιού πορτοκαλιού που είναι δημοφιλές επειδή ξεφλουδίζουν τόσο εύκολα και είναι εξαιρετικά γλυκά. Τα πορτοκάλια μανταρίνι έχουν την ιστορία τους στην αρχαία Κίνα. Το όνομά τους – μανταρίνι – είναι απόδειξη αυτού επίσης. Ωστόσο, από το ξεκίνημά τους, ήταν ένα δημοφιλές, αγαπητό φρούτο. Σήμερα παραμένουν κοινές προσθήκες σε πολλά νοικοκυριά. Παρέχουν επίσης διαφορετικά οφέλη για την υγεία.


Οφέλη για την υγεία

Τα μανταρίνια όχι μόνο είναι απολαυστικά γλυκά και εύκολα στην παρασκευή τους, αλλά είναι επίσης γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το σώμα σας χρειάζεται αυτά τα στοιχεία για να παραμείνει υγιές. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που θα έχετε από την κατανάλωση αυτού του μικρού, νόστιμου φρούτου.

  • Αντοχή σε ασθένειες. Η βήτα-καροτίνη και η βήτα-κρυπτοξανθίνη είναι ενώσεις που δίνουν σε εσπεριδοειδή όπως τα μανταρίνια και τα μανταρίνια το βαθύ πορτοκαλί τους χρώμα. Είναι αντιοξειδωτικά που μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου.Τα πορτοκάλια μανταρίνι έχουν ακόμη περισσότερη βήτα-καροτίνη και βήτα-κρυπτοξανθίνη από τα κοινά πορτοκάλια, καθιστώντας τα εξαιρετικές προσθήκες στη διατροφή σας. Το σώμα μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη και τη βήτα-κρυπτοξανθίνη σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καλή όραση και φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη. Τα πορτοκάλια μανταρίνι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και την επούλωση των πληγών. Η βιταμίνη C στα τρόφιμα απορροφάται καλύτερα από το σώμα από τη μεγάλη δόση βιταμίνης C που θα λαμβάνατε από ένα συμπλήρωμα.
  • Βελτιωμένα επίπεδα χοληστερόλης. Τα μανταρίνια είναι μια απόλαυση χωρίς χοληστερόλη που μπορεί να σας βοηθήσει να τηρήσετε τη διατροφή σας και να παραμείνετε υγιείς. Αποτελούν καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το φαγητό. Οι διαλυτές φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης, που συχνά ονομάζεται «κακή χοληστερόλη», επειδή μπορεί να συγκεντρωθεί στα αιμοφόρα αγγεία σας και να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Η μείωση του επιπέδου της LDL χοληστερόλης σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

  • Χαμηλή πίεση αίματος. Οι φυτικές ίνες στα μανταρίνια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση λιπαρών τροφών, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα. Εάν δεν ρυθμιστεί, θα μπορούσε να σας βάλει σε κίνδυνο να αναπτύξετε καρδιακή νόσο. Η κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε φυτικές ίνες βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής σας πίεσης και στη ζωή μιας πιο υγιεινής ζωής. Τα πορτοκάλια μανταρίνι περιέχουν επίσης κάλιο. Το κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από την περίσσεια νατρίου (αλάτι) και μειώνοντας την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
  • Πιο δυνατά οστά. Μαζί με το κάλιο, τα μανταρίνια περιέχουν ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα άτομα που λαμβάνουν περισσότερα από αυτά τα τρία μέταλλα στη διατροφή τους τείνουν να έχουν υψηλότερη οστική πυκνότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα οστά τους είναι πιο δυνατά και λιγότερο πιθανό να σπάσουν.
  • Θρέψη. Τα φυσικά γλυκά, τα πορτοκάλια μανταρινιού δεν χρειάζονται πρόσθετα σάκχαρα για να έχουν υπέροχη γεύση και μπορούν να σας βοηθήσουν να ικανοποιήσετε το γλυκό σας. Είναι χωρίς λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, καθιστώντας τα μια υγιεινή επιλογή σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να τρώτε φρούτα;

Μάσκες προσώπου που μεταμορφώνουν το δέρμα

Διατροφικές συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Τα πολλά οφέλη του ανανά για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon