Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα: 4 Hot Tips για να φτιάξετε τα καλύτερα ψητά φρούτα

Φρούτα: 4 Hot Tips για να φτιάξετε τα καλύτερα ψητά φρούτα

Φρούτα: Ακολουθήστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα αποτελέσματα καλύτερα όταν ψήνετε έχετε.


Το ψήσιμο φρούτων κάνει το καλό ακόμα καλύτερο. Οι γεύσεις γίνονται πιο γλυκές καθώς τα φυσικά σάκχαρα καραμελώνουν, τα ζουμερά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ζουμερά και ο καπνός από τη σχάρα σε όλα μια ξυλώδη γεύση. Και τα σημάδια της σχάρας πανέμορφα, σωστά; Αλλά πριν πετάξετε φρούτα στη φωτιά, ακολουθήστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα αποτελέσματα καλύτερα όταν ψήνετε έχετε.

Μια ζεστή σχάρα ελαχιστοποιεί το κόλλημα

Ζεσταίνετε τη σχάρα σας σε μέτρια υψηλή για τουλάχιστον 10 λεπτά, στη συνέχεια ξύστε και λαδώστε τις σχάρες πριν απλώσετε τα φρούτα. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι ουδέτερης γεύσης που είναι κατάλληλη για υψηλή θερμοκρασία, όπως το έλαιο καρθάμου.

Δεν χρειάζεται πάντα να λαδώνετε τα φρούτα

Αυτή η συμβουλή ισχύει για τα άτομα που χρησιμοποιούν για κοκτέιλ και επιδόρπια για να αποφύγετε την εμφάνιση μιας πετρελαιοκηλίδας. Εάν ψήνετε φρούτα στη σχάρα για μια αλμυρή συνταγή, όπως η σάλτσα φρούτων , το λάδι των φρούτων δεν θα είναι πρόβλημα. 

Ζάχαρη Επικάλυψη των Εσπεριδοειδών σας

Πασπαλίζοντας την κομμένη πλευρά των εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και το γκρέιπφρουτ με κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα βάλετε σε μια ζεστή, λαδωμένη σχάρα, δεν κολλάει η φλούδα και δίνει στην επιφάνεια του φρούτου ένα πραγματικά υπέροχο καραμελωμένο φινίρισμα. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ροδέες ψητού λεμονιού και λάιμ για να γαρνίρετε κοκτέιλ και επιδόρπια.

Τα πιο πυκνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο στη σχάρα

Ο ανανάς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί από ότι τα ροδάκια και τα εσπεριδοειδή. Για να βοηθήσετε τα πυκνά φρούτα να ζεσταθούν μέχρι το καπάκι, μπορείτε να βάλετε το καπάκι στη σχάρα για λίγα λεπτά τη φορά, ελέγχοντας για ετοιμότητα κάθε 5 λεπτά περίπου. Πώς ξέρετε ποτέ έχει γίνει; Πάρτε ένα δείγμα φέτας και δείτε αν είναι ζεστό στη μέση, αν αυτό είναι που θέλετε. Για ορισμένες συνταγές, μπορεί να θέλετε απλώς σημάδια ψησταριάς στην επιφάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί το αμερικάνικο φαγητό θεωρείται ανθυγιεινό;

Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων στη διατροφή σας είναι μια υγιεινή επιλογή

3 μη αλκοολούχα κοκτέιλ για να φτιάξετε στο σπίτι

Φτιάξτε το δικό σας smoothie εύκολα και γρήγορα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon