Frittata με λαχανικά: Η φριττάτα γίνεται με αυγά και φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται στην ομελέτα, αλλά διαφέρουν στο μαγείρεμα.
Η Frittata είναι μία ιταλική συνταγή, η οποία μοιάζει πολύ με τον τρόπο που δημιουργείται η ομελέτα. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Η Frittata μπορεί να ψηθεί είτε σε τηγάνι που μπορεί να μπει στο φούρνο, είτε σε ταψί. Η διαφορά με την ομελέτα είναι ότι αντί να είναι διπλωμένη στο εσωτερικό, το γέμισμα της frittata είναι ανακατεμένο με τα αυγά. Επίσης, αντί για το μάτι της κουζίνας, γίνεται στο φούρνο. Ακόμη, διαφέρει στον τρόπο που σερβίρεται, αφού δε θεωρείται ατομικό πιάτο. Την κόβουμε σε ίσα τριγωνικά κομμάτια και τη σερβίρουμε είτε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ένα πιάτο πολύ δυναμωτικό και πρωτεϊνούχο, αφού τα αυγά αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από πρωτεΐνη. Είναι μία συνταγή με μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς εκτός από τα αυγά μπορείς να προσθέσεις όλα τα αγαπημένα σου υλικά. Πρόσθεσε λαχανικά ή τυριά ή και πατάτες.
Υλικά συνταγής:
- 1 μέτριο πράσινο κρεμμύδι
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά λευκά
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 4 φέτες ντομάτα
- 1/2 κ.σ. τυρί τσένταρ
Εκτέλεση συνταγής:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, τα ασπράδια αυγών, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεσαίο τηγάνι θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε κολοκυθάκια και πράσινα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε 2 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Περιχύνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 4-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε από πάνω φέτες ντομάτας και το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν εντελώς.
Tip: Αν θέλεις η Frittata σου να γίνει πιο αφράτη και νόστιμη, πρόσθεσε σε αυτήν μισό ποτήρι γάλα. Η διαφορά στη γεύση θα γίνει αισθητή αμέσως!
Καλή απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube