Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Frittata με λαχανικά: Φτιάξε κι εσύ την απόλυτη ιταλική συνταγή μέσα σε λίγα λεπτά

Frittata με λαχανικά: Φτιάξε κι εσύ την απόλυτη ιταλική συνταγή μέσα σε λίγα λεπτά

Frittata με λαχανικά: Η φριττάτα γίνεται με αυγά και φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται στην ομελέτα, αλλά διαφέρουν στο μαγείρεμα.


Η Frittata είναι μία ιταλική συνταγή, η οποία μοιάζει πολύ με τον τρόπο που δημιουργείται η ομελέτα. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Η Frittata μπορεί να ψηθεί είτε σε τηγάνι που μπορεί να μπει στο φούρνο, είτε σε ταψί. Η διαφορά με την ομελέτα είναι ότι αντί να είναι διπλωμένη στο εσωτερικό, το γέμισμα της frittata είναι ανακατεμένο με τα αυγά. Επίσης, αντί για το μάτι της κουζίνας, γίνεται στο φούρνο. Ακόμη, διαφέρει στον τρόπο που σερβίρεται, αφού δε θεωρείται ατομικό πιάτο. Την κόβουμε σε ίσα τριγωνικά κομμάτια και τη σερβίρουμε είτε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ένα πιάτο πολύ δυναμωτικό και πρωτεϊνούχο, αφού τα αυγά αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από πρωτεΐνη. Είναι μία συνταγή με μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς εκτός από τα αυγά μπορείς να προσθέσεις όλα τα αγαπημένα σου υλικά. Πρόσθεσε λαχανικά ή τυριά ή και πατάτες.

Υλικά συνταγής:

  • 1 μέτριο πράσινο κρεμμύδι
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά λευκά
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 4 φέτες ντομάτα
  • 1/2 κ.σ. τυρί τσένταρ

Εκτέλεση συνταγής:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, τα ασπράδια αυγών, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μεσαίο τηγάνι θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε κολοκυθάκια και πράσινα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε 2 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Περιχύνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 4-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε από πάνω φέτες ντομάτας και το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν εντελώς.

Tip: Αν θέλεις η Frittata σου να γίνει πιο αφράτη και νόστιμη, πρόσθεσε σε αυτήν μισό ποτήρι γάλα. Η διαφορά στη γεύση θα γίνει αισθητή αμέσως!

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βάλε τα αυγά στη διατροφή σου! 2 συνταγές γεμάτες πρωτεΐνη!

Low carb vs Low fat: Ποια διατροφή βοηθά περισσότερο την απώλεια βάρους;

Αλμυρά muffins με αβοκάντο, γλυκοπατάτα και φέτα

Τα προτερήματα της πρωτεΐνης στο πρωινό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon