Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Fried rice: Πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με luncheon meat

Fried rice: Πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με luncheon meat

Fried rice: Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μετατρέποντας το ρύζι που περίσσεψε σε ένα νόστιμο πιάτο.

Σας αρέσει το τηγανητό ρύζι; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μετατρέποντας το ρύζι που περίσσεψε σε ένα νόστιμο πιάτο.


Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι (κατά προτίμηση μιας ημέρας)
  • 1 κουτί luncheon meat, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (μπιζέλια, καρότα, καλαμπόκι)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά: Ξεκινήστε κόβοντας το μεσημεριανό κρέας σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το μεσημεριανό κρέας κομμένο σε κύβους. Τηγανίζουμε μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν, περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρουμε τα αρωματικά: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Μαγειρέψτε τα λαχανικά: Προσθέστε τα κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε το ρύζι: Σπρώξτε τα λαχανικά στη μία πλευρά του τηγανιού και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στον κενό χώρο. Ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να ψηθούν πλήρως και μετά ανακατέψτε τα με τα λαχανικά. Προσθέστε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι, σπάζοντας τυχόν σβόλους με μια σπάτουλα. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

  • Αλατοπιπερώστε το ρύζι: Επιστρέψτε το τραγανό μεσημεριανό κρέας στο τηγάνι. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών (αν χρησιμοποιείτε) και το σησαμέλαιο. Τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, φροντίζοντας το ρύζι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο με τις σάλτσες. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  • Σερβίρουμε: Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το αλμυρό μεσημεριανό σας τηγανητό ρύζι με κρέας!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα νόστιμο πιάτο με αρνί και γιαούρτι από την Συρία

Pasta salad: Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και dressing σουσαμιού

Πικάντικες γαρίδες στο γουοκ με noodles

Πώς να φτιάξετε με ευκολία μολοχία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Μαρμελάδα κάστανο: Ιδανική για τα πρωινά του χειμώνα

Μαρμελάδα κάστανο: Η συνταγή για μαρμελάδα κάστανο είναι απλή και απαιτεί λίγα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και γεμάτο γεύση. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε την δική σας μαρμελάδα.

Υπάρχουν τροφές που καταπολεμούν το άγχος;

Άγχος διατροφή: Υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της ψυχικής ευεξίας. Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική μας κατάσταση,

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα

Πρωινά φθινόπωρο: Ιδέες πρωινών για τους κρύους μήνες

Πρωινά φθινόπωρο: Το πρωινό είναι η πιο σημαντική γεύση της ημέρας, και κατά τους κρύους μήνες, είναι ιδανικό να επιλέξετε ζεστά και θρεπτικά γεύματα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες για πρωινό

Σάκχαρο: Δύο κουταλιές της σούπας από αυτή την υπερτροφή το ρίχνουν – Τι ώρα πρέπει να την καταναλώνετε 

Η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε την κανέλα είναι το πρωί, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό ψάρι που συνδυάζεται τέλεια με διάφορες σάλτσες. Αυτή η συνταγή προτείνει μια μοναδική παρασκευή με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.

Close Icon