Φοιτητές: Ακολουθεί μια νόστιμη και απλή συνταγή για ένα εύκολο πιάτο ζυμαρικών που οι φοιτητές μπορούν να ετοιμάσουν σε χρόνο μηδέν.
Για τους φοιτητές, ειδικά όσους ζουν μακριά από το σπίτι ή σε κοιτώνες, τα γρήγορα και εύκολα πιάτα ζυμαρικών μπορούν να είναι σωτήρια. Αυτά τα γεύματα δεν είναι μόνο φιλικά προς τον προϋπολογισμό αλλά και απλά στην προετοιμασία με ελάχιστες μαγειρικές δεξιότητες και εξοπλισμό. Ακολουθεί μια νόστιμη και απλή συνταγή για ένα εύκολο πιάτο ζυμαρικών που οι φοιτητές μπορούν να ετοιμάσουν σε χρόνο μηδέν:
Κρεμώδες ζυμαρικό με σκόρδο και παρμεζάνα
Συστατικά:
- ζυμαρικά (όπως σπαγγέτι, φετουτσίνι ή πένες).
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Οδηγίες παρασκευής:
1. Βράστε τα ζυμαρικά:
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε το να πάρει βράση.
Μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente (συνήθως περίπου 8-10 λεπτά). Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
2. Ετοιμάστε τη σάλτσα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αρωματικό και να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.
3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος:
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε την να σιγοβράσει ελαφρά. Αφήστε την να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά, αφήνοντάς την να πήξει ελαφρώς.
4. Ενσωματώστε το τυρί:
Ανακατέψτε σταδιακά την τριμμένη παρμεζάνα, μια χούφτα τη φορά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και λεία. Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 3-5 λεπτά.
Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα γάλα ή νερό μαγειρέματος ζυμαρικών για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.
5. Αλατοπιπερώνετε και συνδυάζετε:
Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Λάβετε υπόψη ότι η παρμεζάνα είναι αλμυρή, οπότε να είστε προσεκτικοί με το αλάτι.
Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε τα απαλά με την κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με σκόρδο μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
6. Σερβίρετε και γαρνίρετε:
Μοιράστε τα ζυμαρικά με κρεμώδη σκόρδο παρμεζάνα σε πιάτα ή μπολ.
Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για μια έκρηξη χρώματος και φρεσκάδας.
Αυτά τα κρεμώδη ζυμαρικά με παρμεζάνα σκόρδου δεν είναι μόνο γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή τους αλλά και απίστευτα ικανοποιητικά. Είναι ιδανική για πολυάσχολους φοιτητές που θέλουν ένα ανακουφιστικό και γευστικό γεύμα χωρίς να ξοδεύουν ώρες στην κουζίνα. Μη διστάσετε να το προσαρμόσετε προσθέτοντας λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο ή αρακά για επιπλέον θρεπτική αξία και υφή.
Συνδυάστε αυτό το πιάτο ζυμαρικών με μια απλή σαλάτα ή λίγο σκορδόψωμο για ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σας κρατήσει γεμάτους και ικανοποιημένους κατά τη διάρκεια της μελέτης σας. Απολαύστε το!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube