Φιστικόσουπα: Οι συνταγές όπου κάθε βότανο και μπαχαρικό προσθέτει τις δικές του θρεπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες είναι οι καλύτερες.
Οι συνταγές όπου κάθε βότανο και μπαχαρικό προσθέτει τις δικές του θρεπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες είναι οι καλύτερες. Όταν η ευεξία και η γεύση ενώνονται, τότε το φαγητό δημιουργείται με τρόπους που υποστηρίζουν τη βέλτιστη υγεία και γίνεται πολύ πιο εύκολο. Αυτή η μοναδική σούπα έχει τις ρίζες της στην περσική μαγειρική, χρειάζεται λίγα λεπτά για να παρασκευαστεί και μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα εξαρτάται πώς την προτιμάτε.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ωμά ή ψητά φιστίκια με κέλυφος
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο πρώιμης ωρίμανσης πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο εσκαλότ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού ή αλεύρι καρύδας
- 6 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- χυμό από 1/2 φρέσκο λάιμ
- Καγιέν αλεσμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Οδηγίες παρασκευής:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε τα φιστίκια Αιγίνης. Έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιάσε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το πράσο, το εσκαλότ και το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να πάρει μια απαλή βράση. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε πορτοκάλι, χυμό λάιμ, αλάτι, καγιέν και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube