Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φινλανδία διατροφή: Τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φάτε στην Φινλανδία

Φινλανδία διατροφή: Τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φάτε στην Φινλανδία

Φινλανδία διατροφή: Περάστε χρόνο δοκιμάζοντας τις μοναδικές γεύσεις της Φινλανδίας.


Η Φινλανδία είναι σίγουρα γνωστή ως το μέρος που ζει ο Άγιος Βασίλης αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Τα μαγευτικά τοπία της, ο φιλόξενος λαός της, το περίεργο κλίμα της αλλά και τα πεντανόστιμα φαγητά της είναι μόνο ένα ελάχιστο δείγμα από αυτά που έχει να δώσει αυτή η πανέμορφη χώρα. Αν λοιπόν τύχει και την επισκεφθείτε, μην αναλωθείτε μόνο στις τουριστικές attraction της αλλά και περάστε χρόνο δοκιμάζοντας τις μοναδικές της γεύσεις. διαβάζοντας παρακάτω θα μάθετε για κάποια από τα πιο γνωστά παραδοσιακά φαγητά της.

Uunijuusto

Αυτό το παραδοσιακό σκανδιναβικό πιάτο παρασκευάζεται με συνδυασμό αγελαδινού γάλακτος και βοοειδών ή πρωτόγαλα. Το πρωτόγαλα είναι το κίτρινο, πλούσιο γάλα που παράγεται από το ζώο αμέσως μετά τη γέννηση ενός μοσχαριού. Το μείγμα ψήνεται στο φούρνο και το προϊόν πήζει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο πιάτο που μοιάζει με κρέμα. Συχνά σε σύγκριση με το ψημένο τυρί, το uunijuusto απολαμβάνεται παραδοσιακά ως επιδόρπιο που συχνά το γλυκαίνουν, καρυκεύοντάς το με κανέλα και συμπληρώνεται από φρέσκα μούρα. Στη Νορβηγία, το πιάτο ονομάζεται kalvedans , kjelost ή spannost και στην Ισλανδία ονομάζεται broddur.

Ohrarieska

Το Ohrarieska είναι ένα παραδοσιακό φινλανδικό άζυμο κριθαρένιο ψωμί που χαρακτηρίζεται από την κυκλική του μορφή και την πυκνή του υφή. Συνήθως παρασκευάζεται με συνδυασμό αλεύρου κριθαριού και νερού, αλλά εμφανίζεται σε διαφορετικές εκδοχές που συχνά χρησιμοποιούν αυγά, ξινόγαλα ή βουτυρόγαλα. Το Ohrarieska συνοδεύεται παραδοσιακά με βούτυρο και συνήθως το απολαμβάνουν ως ελαφρύ, θρεπτικό σνακ.

Lörtsy

Αυτό το μεγάλο φινλανδικό γλύκισμα σε σχήμα μισού φεγγαριού είναι μια σπεσιαλιτέ της περιοχής της Σαβόνια, όπου πωλείται συνήθως στις τοπικές αγορές. Το Lörtsy είναι συνήθως τηγανητό και διατίθεται σε μια ποικιλία από γλυκές και αλμυρές γεμίσεις, όπως κιμά ή διάφορες μαρμελάδες.

Kainuun rönttönen

Απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα παρασκευασμένα ως αλμυρό σνακ ή επιδόρπιο με επικάλυψη ζάχαρης. Με καταγωγή από την περιοχή Kainuun της Φινλανδίας, η Kainuun rönttönen είναι μια μικρή ανοιχτή πίτα με κρούστα φτιαγμένη από αλεύρι σίκαλης και σίτου που είναι γεμάτη με έναν συνδυασμό πατάτας, μούρων και αλεύρι σίκαλης. Σε αντίθεση με σήμερα, στο παρελθόν ήταν μια μεγάλη πίτα που έφτιαχναν στο τέλος του χειμώνα γυναίκες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα υλικά, και δεδομένου ότι η ζάχαρη ήταν σπάνια, οι πατάτες που προστέθηκαν χρησίμευαν ως γλυκαντικό. Παραδοσιακά, η πίτα συνδυαζόταν και εξακολουθεί να συνδυάζεται με σούπες, αλλά μπορεί επίσης να συνοδεύεται από βούτυρο, σε συνδυασμό με καφέ και απολαμβάνετε ως ένα νόστιμο σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νεα Υγειας Μαθήματα: Δείτε την καινοτομία των σχολείων της Φιλανδίας

Η μεταρρύθμιση στην Υγεία “έφαγε” την κυβέρνηση στη Φιλανδία

Πώς το Fast Food μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας;

4 Λιπαρές τροφές που βοηθούν τον μεταβολισμό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon