Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας.



Το  φιλιππινέζικο bistek, από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας. Οι λεπτές, τρυφερές φέτες βοείου κρέατος σιγοψήνονται σε σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας μέχρι να μαλακώσουν.


Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα με φούστα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό καλαμάνσι , φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο συμπύκνωμα (ή χυμό λεμονιού)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας  (όπως η μάρκα Silver Swan)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο (6 έως 10 ουγκιές ) λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι , κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος  ή νερό
  • Αλάτι Kosher , όσο χρειάζεται
  • 4 φλιτζάνια  ρυζι, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος

  1. Ετοιμάζουμε το βόειο κρέας:

Εάν το βόειο κρέας σας είναι παχύτερο από περίπου 1/2 ίντσα, κόψτε το κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα. Κόβουμε το βόειο κρέας σταυρωτά σε κομμάτια μήκους 4 ιντσών. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος, χτυπήστε το βόειο κρέας και από τις δύο πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει ακόμα πιο αραιό.

  1. Μαρινάρετε το μοσχάρι:

Προσθέστε το χυμό καλαμάνσι (ή λεμόνι), τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι στο βόειο κρέας. Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά. Μαρινάρετε το μοσχάρι για 30 λεπτά. Εάν η κουζίνα σας είναι ζεστή, μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο.

  1. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, για 2 έως 3 λεπτά – αρκετά ώστε οι φέτες να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα τους, αλλά να διατηρήσουν λίγο τραγανό.

  1. Μαγειρέψτε το μπιστέκ:

Στο ίδιο τηγάνι χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.  Βγάζουμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα στο μπολ και αφήνουμε στην άκρη τα υγρά. Προσθέστε τα κομμάτια του βοείου κρέατος στο τηγάνι. Μην επικαλύπτετε έτσι ώστε το μοσχάρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι. Προσθέστε το ζωμό βοδινού ή το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το υγρό για 2 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αλάτι μόνο αν χρειάζεται.

Τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος με στεφάνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μοσχάρι. Γαρνίρετε την κορυφή του κρέατος με τα κρατημένα κρεμμύδια. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλό για την υγεία να καταναλώνουμε σπόρους από καρπούζι;

Τα οφέλη για την υγεία ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες και ποια είναι τα συστατικά τους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon