Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας.


Το  φιλιππινέζικο bistek, από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας. Οι λεπτές, τρυφερές φέτες βοείου κρέατος σιγοψήνονται σε σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας μέχρι να μαλακώσουν.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα με φούστα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό καλαμάνσι , φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο συμπύκνωμα (ή χυμό λεμονιού)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας  (όπως η μάρκα Silver Swan)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο (6 έως 10 ουγκιές ) λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι , κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος  ή νερό
  • Αλάτι Kosher , όσο χρειάζεται
  • 4 φλιτζάνια  ρυζι, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος

  1. Ετοιμάζουμε το βόειο κρέας:

Εάν το βόειο κρέας σας είναι παχύτερο από περίπου 1/2 ίντσα, κόψτε το κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα. Κόβουμε το βόειο κρέας σταυρωτά σε κομμάτια μήκους 4 ιντσών. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος, χτυπήστε το βόειο κρέας και από τις δύο πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει ακόμα πιο αραιό.

  1. Μαρινάρετε το μοσχάρι:

Προσθέστε το χυμό καλαμάνσι (ή λεμόνι), τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι στο βόειο κρέας. Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά. Μαρινάρετε το μοσχάρι για 30 λεπτά. Εάν η κουζίνα σας είναι ζεστή, μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο.

  1. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, για 2 έως 3 λεπτά – αρκετά ώστε οι φέτες να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα τους, αλλά να διατηρήσουν λίγο τραγανό.

  1. Μαγειρέψτε το μπιστέκ:

Στο ίδιο τηγάνι χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.  Βγάζουμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα στο μπολ και αφήνουμε στην άκρη τα υγρά. Προσθέστε τα κομμάτια του βοείου κρέατος στο τηγάνι. Μην επικαλύπτετε έτσι ώστε το μοσχάρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι. Προσθέστε το ζωμό βοδινού ή το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το υγρό για 2 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αλάτι μόνο αν χρειάζεται.

Τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος με στεφάνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μοσχάρι. Γαρνίρετε την κορυφή του κρέατος με τα κρατημένα κρεμμύδια. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλό για την υγεία να καταναλώνουμε σπόρους από καρπούζι;

Τα οφέλη για την υγεία ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες και ποια είναι τα συστατικά τους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon