Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας.


Το  φιλιππινέζικο bistek, από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας. Οι λεπτές, τρυφερές φέτες βοείου κρέατος σιγοψήνονται σε σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας μέχρι να μαλακώσουν.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα με φούστα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό καλαμάνσι , φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο συμπύκνωμα (ή χυμό λεμονιού)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας  (όπως η μάρκα Silver Swan)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο (6 έως 10 ουγκιές ) λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι , κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος  ή νερό
  • Αλάτι Kosher , όσο χρειάζεται
  • 4 φλιτζάνια  ρυζι, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος

  1. Ετοιμάζουμε το βόειο κρέας:

Εάν το βόειο κρέας σας είναι παχύτερο από περίπου 1/2 ίντσα, κόψτε το κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα. Κόβουμε το βόειο κρέας σταυρωτά σε κομμάτια μήκους 4 ιντσών. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος, χτυπήστε το βόειο κρέας και από τις δύο πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει ακόμα πιο αραιό.

  1. Μαρινάρετε το μοσχάρι:

Προσθέστε το χυμό καλαμάνσι (ή λεμόνι), τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι στο βόειο κρέας. Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά. Μαρινάρετε το μοσχάρι για 30 λεπτά. Εάν η κουζίνα σας είναι ζεστή, μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο.

  1. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, για 2 έως 3 λεπτά – αρκετά ώστε οι φέτες να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα τους, αλλά να διατηρήσουν λίγο τραγανό.

  1. Μαγειρέψτε το μπιστέκ:

Στο ίδιο τηγάνι χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.  Βγάζουμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα στο μπολ και αφήνουμε στην άκρη τα υγρά. Προσθέστε τα κομμάτια του βοείου κρέατος στο τηγάνι. Μην επικαλύπτετε έτσι ώστε το μοσχάρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι. Προσθέστε το ζωμό βοδινού ή το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το υγρό για 2 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αλάτι μόνο αν χρειάζεται.

Τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος με στεφάνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μοσχάρι. Γαρνίρετε την κορυφή του κρέατος με τα κρατημένα κρεμμύδια. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλό για την υγεία να καταναλώνουμε σπόρους από καρπούζι;

Τα οφέλη για την υγεία ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες και ποια είναι τα συστατικά τους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon