Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας.


Το  φιλιππινέζικο bistek, από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας. Οι λεπτές, τρυφερές φέτες βοείου κρέατος σιγοψήνονται σε σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας μέχρι να μαλακώσουν.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα με φούστα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό καλαμάνσι , φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο συμπύκνωμα (ή χυμό λεμονιού)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας  (όπως η μάρκα Silver Swan)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο (6 έως 10 ουγκιές ) λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι , κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος  ή νερό
  • Αλάτι Kosher , όσο χρειάζεται
  • 4 φλιτζάνια  ρυζι, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος

  1. Ετοιμάζουμε το βόειο κρέας:

Εάν το βόειο κρέας σας είναι παχύτερο από περίπου 1/2 ίντσα, κόψτε το κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα. Κόβουμε το βόειο κρέας σταυρωτά σε κομμάτια μήκους 4 ιντσών. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος, χτυπήστε το βόειο κρέας και από τις δύο πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει ακόμα πιο αραιό.

  1. Μαρινάρετε το μοσχάρι:

Προσθέστε το χυμό καλαμάνσι (ή λεμόνι), τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι στο βόειο κρέας. Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά. Μαρινάρετε το μοσχάρι για 30 λεπτά. Εάν η κουζίνα σας είναι ζεστή, μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο.

  1. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, για 2 έως 3 λεπτά – αρκετά ώστε οι φέτες να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα τους, αλλά να διατηρήσουν λίγο τραγανό.

  1. Μαγειρέψτε το μπιστέκ:

Στο ίδιο τηγάνι χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.  Βγάζουμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα στο μπολ και αφήνουμε στην άκρη τα υγρά. Προσθέστε τα κομμάτια του βοείου κρέατος στο τηγάνι. Μην επικαλύπτετε έτσι ώστε το μοσχάρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι. Προσθέστε το ζωμό βοδινού ή το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το υγρό για 2 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αλάτι μόνο αν χρειάζεται.

Τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος με στεφάνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μοσχάρι. Γαρνίρετε την κορυφή του κρέατος με τα κρατημένα κρεμμύδια. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλό για την υγεία να καταναλώνουμε σπόρους από καρπούζι;

Τα οφέλη για την υγεία ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες και ποια είναι τα συστατικά τους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon