Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φασολάκια almondine: Η τραγανή υφή του αμυγδάλου απογειώνει ένα καθημερινό πιάτο

Φασολάκια almondine: Η τραγανή υφή του αμυγδάλου απογειώνει ένα καθημερινό πιάτο

Φασολάκια almondine: Εάν αποφεύγετε το κρέας και αναζητάτε μια συνταγή χορταστική και θρεπτική, ο συνδυασμός των λαχανικών με τα τραγανά αμύγδαλα είναι ακαταμάχητος.



Τα φασολάκια Almondine είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με αμπελοφάσουλα, η οποία είναι μακράν η καλύτερη συνταγή με πράσινα φασόλια που θα δοκιμάσετε ποτέ. Ένα απλό συνοδευτικό που είναι γεμάτο με γεύση, αλλά και εξαιρετική θρεπτική αξία. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα, με σκόρδο και τραγανά αμύγδαλα, τα οποία είναι αρκετά για να σας τρέχουν τα σάλια και να ζητάτε περισσότερα. Αν ψάχνετε για μια εύκολη συνταγή με πράσινα φασόλια για καθημερινή χρήση τότε μόλις την βρήκατε!


Μην σας ξενίζουν τα φασόλια, γιατί πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα πράσινα φασόλια παρέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα και φυτικές ίνες. Έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Τα πράσινα φασόλια είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που παρέχουν επίσης καρδιαγγειακά οφέλη.

Ο χρόνος προετοιμασίας για τα φασολάκια Almondine είναι 5 λεπτά και ο χρόνος μαγειρέματος μόλις 7 λεπτά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 2 κιλά φρέσκα πράσινα φασόλια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι

Για να πετύχει άψογα η συγκεκριμένη συνταγή, δεν πρέπει να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

  • Βήμα 1: Πλένουμε και κόβουμε τα πράσινα φασόλια και τα στεγνώνουμε ταμποναριστά.
  • Βήμα 2: Ξεφλουδίστε το σκόρδο και αφού ψιλοκόψετε πιέστε το για να φύγουν τα υγρά του. Θα χρειαστείτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο για να γίνουν νόστιμα τα αμπελοφάσουλα.
  • Βήμα 3: Ζυγίστε τα αμύγδαλα, μετρήστε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν ξεκινήσετε.
  • Βήμα 4: Πριν ξεκινήσετε να ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί ρίξτε το ελαιόλαδο. Έπειτα ρίξτε τα φασόλια στο λάδι και ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δύο παρτίδες, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι σας. Αφήστε τα φασόλια να μαγειρευτούν για περίπου 3 λεπτά και θα αποκτήσουν ένα έντονο πράσινο χρώμα καθώς μαγειρεύονται. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και τα αμύγδαλα. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά αν προτιμάτε να είναι al dente, αν όχι συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Βήμα 5: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Χρησιμοποιήστε ένα βαρύ ταψί και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε για 10 λεπτά, ανακατεύετε και στη συνέχεια ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Προσέχετε τα αμύγδαλα για να μην καούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Διατροφικά οφέλη από τα μουλιασμένα αμύγδαλα

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon