Φαγητό: Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές το χειμώνα. Εάν είστε ένας από τους κατοίκους που δεν έχετε ρεύμα, μπορεί να έχετε ήδη αντιμετωπίσει πολλές δυσάρεστες περιστάσεις - μην αφήσετε το χαλασμένο φαγητό να είναι αυτό που θα προσθέσετε στο πιάτο σας.
Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) έχει εκδώσει συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων για όσους επηρεάζονται από διακοπές ρεύματος. Με μία χειμερινή καταιγίδα σε πλήρη κλίση, είναι καλό να διατηρείτε αυτές τις προτάσεις για πιθανές μελλοντικές διακοπές.
Υπάρχει πάντα αυτό το εξαιρετικά εύχρηστο τέχνασμα με το νερό για να δοκιμάσετε τη φρεσκάδα των τροφίμων. Αλλά αν η ισχύς σας έχει εξαντληθεί πρόσφατα, το USDA έχει παράσχει ορισμένα επιπλέον βήματα για να κάνετε:
- Αποφύγετε να ανοίξετε τις πόρτες του ψυγείου και του καταψύκτη, εκτός εάν χρειαστεί. Εάν παραμείνει κλειστό, το φαγητό θα παραμείνει κρύο για περισσότερο – ένα κλειστό ψυγείο θα διατηρήσει το φαγητό κρύο για περίπου τέσσερις ώρες, ενώ ένας πλήρης καταψύκτης θα διατηρήσει τη θερμοκρασία του για περίπου 48 ώρες (24 ώρες εάν είναι μισό-γεμάτος).
- Τοποθετήστε το κρέας και τα πουλερικά στη μία πλευρά του καταψύκτη ή σε ένα δίσκο. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της διασταυρούμενης μόλυνσης των χυμών απόψυξης.
- Χρησιμοποιήστε ξηρό ή μπλοκ πάγου για να διατηρήσετε το ψυγείο όσο το δυνατόν πιο κρύο. Πενήντα κιλά ξηρού πάγου θα πρέπει να διατηρήσουν έναν πλήρως εφοδιασμένο ψυκτήρα 18-κυβικών ποδιών για δύο ημέρες.
Πριν φάτε φαγητό από ψυγείο ή τον καταψύκτη, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα ασφαλές:
- Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου και του καταψύκτη σας. Απορρίψτε τυχόν ευπαθή τρόφιμα (πράγματα όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, αυγά ή υπολείμματα) που ήταν πάνω από 40 ° F για δύο ώρες ή περισσότερο.
- Πετάξτε οποιοδήποτε φαγητό έχει ασυνήθιστη μυρωδιά, χρώμα ή υφή ή αισθάνεται ζεστό στην αφή. Θα θελήσετε να ελέγξετε κάθε στοιχείο ξεχωριστά για αυτό.
- Ελέγξτε κατεψυγμένα τρόφιμα για κρύσταλλα πάγου. Το φαγητό στον καταψύκτη σας που ξεπαγώθηκε μερικώς ή πλήρως μπορεί να παγωθεί με ασφάλεια εάν εξακολουθεί να περιέχει κρύσταλλα πάγου ή είναι 40 ° F ή χαμηλότερο.
- Ποτέ μην δοκιμάζετε φαγητό για να αποφασίσετε αν είναι ασφαλές. Εάν δεν είστε σίγουροι, απλώς πετάξτε το.
Εάν η υπομονή σας εξαντλείται λόγω χειμερινών καταιγίδων, μην χρησιμοποιείτε το χιόνι ως προσωρινό ψυγείο. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να ξεπαγώσουν τα τρόφιμα ακόμη και αν η θερμοκρασία είναι κρύα – και τα τρόφιμα μπορούν να έρθουν σε επαφή με ζώα σε εξωτερικούς χώρους, εξήγησε το USDA στον ιστότοπό του. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε κουβάδες και δοχεία για να δημιουργήσετε πάγο για αποθήκευση στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας για να διατηρήσετε τα τρόφιμα κρύα.
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι: όταν έχετε αμφιβολίες, πετάξτε το. Διαφορετικά, εσείς και η οικογένειά σας μπορεί να αρρωστήσετε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube