Φαγητό συνταγή: Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε μια εύκολη, απλή και άκρως υγιεινή συνταγή
- 1 φλιτζάνι φρυγανισμένο πλιγούρι φαγόπυρου
- 1 φλιτζάνι φασόλια κέλυφος edamame
- 2 ραπανάκια, πολύ φέτες
- 1 φλιτζάνι βλαστών φασολιών
- 2 λιβανέζικα αγγούρια, κομμένα σε κορδέλες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- ¼ φλιτζάνι vegannaise τσίλι (¼ φλιτζάνι vegan μαγιονέζα συν ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι)
- 1 φλιτζάνι kimchi
- 1 φύλλο nori, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
- χούφτα φρέσκο κορίανδρο , για σερβίρισμα
- sriracha (προαιρετικό)
Τρόποι εκτέλεσης
- Ξεπλύνετε και στραγγίστε πολύ καλά το φαγόπυρο. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα, καλύψτε το φαγόπυρο με 4 φλιτζάνια νερό και μια πρέζα αλάτι και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Ξεπλύνετε καλά και στραγγίξτε το μαγειρεμένο φαγόπυρο και χωρίστε το σε 4 μπολ. Τακτοποιήστε το edamame, το ραπανάκι, τα λαχανάκια, το αγγούρι και το αβοκάντο πάνω από το φαγόπυρο. ψιλοβρέχουμε με χορτοφάγους και πάνω με κιμά, νορί, σουσάμι και κόλιανδρο.
- Περιχύνουμε με σάλτσα ή σάλτσα shoyu.
Παραλλαγές
Κάντε την συνταγή χωρίς γλουτένη
Ελέγξτε αν όντως μαγιονέζα, το sriracha και το shoyu είναι χωρίς γλουτένη, αν δεν είναι τότε επισκεφθείτε το κοντινότερο σούπερ- μάρκετ και προμηθευτείτε όλα αυτά χωρίς γλουτένη.
Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για φαγόπυρου
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube