Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εύκολη συνταγή: Χταποδάκι με μακαρόνια κοφτά ή κοχύλια 

Εύκολη συνταγή: Χταποδάκι με μακαρόνια κοφτά ή κοχύλια 

Εύκολη συνταγή: Προσθέστε το χταπόδι στη σάλτσα ντομάτας και ζεστάνετε. Συνδυάστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε το χταπόδι και τα μακαρόνια σε πιάτα, περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό ή κόλιανδρο.


Το χταπόδι είναι ένα άπαχο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά θαλασσινό που είναι δημοφιλές ως μία υγιεινή πηγή πρωτεΐνης. Με το προφίλ χαμηλών λιπαρών και χαμηλών θερμίδων, το χταπόδι μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή.

      Συστατικά:

  • 500 γρ χταπόδι καθαρισμένο
  • 250 γραμμάρια μακαρόνια ή κοχύλια ζυμαρικών
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ή κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Φρέσκα λεμόνι, για το σερβίρισμα

         Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε το καθαρισμένο χταπόδι και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι. Μόλις γίνει, αφαιρέστε από το νερό και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ντομάτες σε κυβάκια. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας για να σβήσει το τηγάνι και να μαζέψετε τυχόν γεύσεις από τα υλικά. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια ή τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

         

Προσθέστε το χταπόδι στη σάλτσα ντομάτας και ζεστάνετε. Συνδυάστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε το χταπόδι και τα μακαρόνια σε πιάτα, περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό ή κόλιανδρο. Σερβίρουμε με φέτες φρέσκου λεμονιού στο πλάι. Απολαύστε το λαχταριστό σας χταπόδι με μακαρόνια , ένα πιάτο γεμάτο μεσογειακές γεύσεις!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Υπάρχουν συνδυασμοί τροφών που παχαίνουν και αδυνατίζουν αντίστοιχα; 

Πεντανόστιμη τάρτα πίτσας με ντοματίνια και χαλούμι

Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon