Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Επιδόρπιο: Φτιάξτε μία γευστικότατη πίτα από φυστίκια

Επιδόρπιο: Φτιάξτε μία γευστικότατη πίτα από φυστίκια

Επιδόρπιο: Φτιάξτε αυτή τη παραδοσιακή σιροπιαστή φιστικόπιτα και συνοδεύστε τον καφέ σας ή κεράστε τους καλεσμένους σας.


Φτιάξτε αυτή τη παραδοσιακή σιροπιαστή φιστικόπιτα και συνοδεύστε τον καφέ σας ή κεράστε τους καλεσμένους σας. Αποτελεί ένα πολύ υγιεινό γλυκό, καθώς οι ξηροί καρποί θα σας δώσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας! Δοκιμάστε την!!!

Φυστικόπιτα

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 1 δίσκος 
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 3/4 φλιτζανιού συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι χρυσό σιρόπι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, συν περισσότερο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψημένα ανάλατα φιστίκια
  • Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής: 

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν γύρο 11 ιντσών. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο πίτας 9 ιντσών. Κόβουμε τις άκρες σε μια προεξοχή 1/2 ίντσας. Τραβάμε την προεξοχή κάτω και πιέζουμε τις άκρες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Παγώνουμε μέχρι να σφίξει, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2: Στρώνουμε την κρούστα με περγαμηνή και γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή βαρίδια πίτας. Ψήνουμε μέχρι ο πάτος να μην φαίνεται πλέον υγρός, περίπου 25 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά την περγαμηνή και τα φασόλια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.

Βήμα 3: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, το ξύδι, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το καγιέν. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χοντροκόβουμε 1 φλιτζάνι φιστίκια και ανακατεύουμε στο μείγμα των αυγών και μετά ρίχνουμε σε κρυωμένη κρούστα. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φιστίκια ομοιόμορφα από πάνω.

Βήμα 4: Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να φουσκώσει ελαφρά η γέμιση και να σταθεροποιηθεί, για 40 με 50 λεπτά (αν η κρούστα ροδίζει πολύ γρήγορα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο). Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, με μπάλες παγωτού πασπαλισμένες ελαφρά με καγιέν.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Banana split: Το εμβληματικό επιδόρπιο με μπανάνα και παγωτό

Οι ξηροί καρποί βοηθούν την ισορροπημένη διατροφή

Η σωστή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο έκπτωσης της υγείας των ματιών λόγω ηλικίας

Superfoods : Υγιεινές υπερτροφές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon