Επιδόρπιο: Αυτό το εύκολο επιδόρπιο είναι πιο ευχάριστο στο πλήθος και μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με παραλλαγές χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους σοκολάτας ή πειραματιζόμενοι με διάφορες επικαλύψεις.
Η δημιουργία ενός απλού αλλά νόστιμου γλυκού δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Ακολουθεί μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα κλασικό αγαπημένο: φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα. Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές είναι ιδανικές για κάθε περίσταση και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια.
Εύκολο γλυκό
Συστατικά:
- Φρέσκες φράουλες (περίπου 12-16)
- Ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας ή μπάρες σοκολάτας
- Τσιπς λευκής σοκολάτας (προαιρετικά, για το περιχύσιμο)
- Επικαλύψεις της επιλογής σας (π.χ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, ψεκασμοί, τριμμένη καρύδα)
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τα υλικά σας:
Ξεκινήστε μαζεύοντας όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις φράουλες, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να εμποδίσει τη σωστή πρόσφυση της σοκολάτας. Στρώστε ένα ταψί ή ένα ταψί με λαδόκολλα για να τοποθετήσετε τις έτοιμες φράουλες. - Λιώστε τη σοκολάτα:
Σπάστε την ημίγλυκη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια εάν χρησιμοποιείτε μπάρες ή χρησιμοποιήστε κομματάκια σοκολάτας. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ψήνετε τη σοκολάτα σε μικροκύματα σε διαστήματα 20-30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ κάθε διαστήματος. Προσέξτε να μην υπερθερμανθεί? η σοκολάτα μπορεί να καεί γρήγορα. Εναλλακτικά, μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να γίνει λεία και να λιώσει τελείως. - Βουτάμε τις φράουλες:
Κρατήστε κάθε φράουλα από το κοτσάνι της και βουτήξτε τη στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς την περίπου στα δύο τρίτα της διαδρομής. Αφήστε την περίσσεια σοκολάτας να στάξει ξανά στο μπολ. - Προσθέστε γαρνιτούρες:
Ενώ η σοκολάτα είναι ακόμα μαλακή, μπορείτε να κυλήσετε τις βουτηγμένες φράουλες στην επικάλυψη της επιλογής σας. Οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, οι ψεκασμοί ή η τριμμένη καρύδα είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Εάν χρησιμοποιείτε λευκή σοκολάτα για το ψιλόβροχο, περιμένετε μέχρι να δέσει η ημίγλυκη σοκολάτα πριν προχωρήσετε. - Ρύθμιση και ψύξη:
Τοποθετήστε κάθε φράουλα καλυμμένη με σοκολάτα στον προετοιμασμένο δίσκο περγαμηνής με επένδυση από χαρτί. Βεβαιωθείτε ότι δεν ακουμπούν για να μην κολλήσουν. Εάν προσθέτετε ψιλόβροχο λευκής σοκολάτας, λιώστε τη λευκή σοκολάτα με την ίδια μέθοδο όπως η ημίγλυκη σοκολάτα και περιχύστε τη πάνω από τις φράουλες χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα πλαστικό μπουκάλι στύψιμο. Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. - Σερβίρετε:
Μόλις δέσει η σοκολάτα, το εύκολο γλυκό σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως ή να τα βάλετε στο ψυγείο για λίγο για να γίνει η επικάλυψη σοκολάτας πιο τραγανή. Οι παγωμένες φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα μπορούν να είναι μια αναζωογονητική απόλαυση, ειδικά σε μια ζεστή μέρα. - Παρουσίαση:
Για μια κομψή πινελιά, εξετάστε το ενδεχόμενο να τακτοποιήσετε τις φράουλες σας καλυμμένες με σοκολάτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κάνουν μια υπέροχη προσθήκη σε επιδόρπια τραπέζια ή ως γλυκό δώρο για φίλους και οικογένεια.
Αυτό το εύκολο επιδόρπιο είναι πιο ευχάριστο στο πλήθος και μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με παραλλαγές χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους σοκολάτας ή πειραματιζόμενοι με διάφορες επικαλύψεις. Είτε τις φτιάχνετε για μια ειδική περίσταση είτε απλώς ως μια γλυκιά απόλαυση για τον εαυτό σας, οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας είναι μια απολαυστική και αβίαστη επιλογή γλυκού. Απολαμβάνω!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube