Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Επιδόρπιο: Εύκολο και νόστιμο σουφλέ σοκολάτας

Επιδόρπιο: Εύκολο και νόστιμο σουφλέ σοκολάτας

Επιδόρπιο: Σουφλέ σοκολάτας, έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά.


Αυτά τα σουφλέ φαίνονται και έχουν γεύση gourme επιδορπίου, αλλά χρειάζονται μόνο μισή ώρα για να γίνουν. Είναι νόστιμα και εντυπωσιακά από μόνα τους, αλλά μπορείτε να πασπαλίζετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα αμέσως αφού βγουν τα σουφλέ από τον φούρνο και τα σερβίρετε με σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό.

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά συνταγής:

  • Μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • ¼ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρίψτε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση βουτύρου στο κάτω μέρος και στις πλευρές τεσσάρων κεραμικών και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Ανακινήστε την περίσσεια ζάχαρη. Βάζετε τις πιατέλες στο ψυγείο μέχρι να γεμίσουν.

Βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Λιώστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε από την κατσαρόλα και σκουπίζουμε τον πάτο του μπολ να στεγνώσει. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και 2 κρόκους αυγών (κρατήστε τον υπόλοιπο κρόκο για άλλη χρήση). Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μέτρια σφιχτές κορυφές. Ρίξτε το ένα τρίτο από τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε με το σύρμα για να χαλαρώσει το μείγμα σοκολάτας. Προσθέστε τα μισά από τα υπόλοιπα λευκά και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να μείνουν μερικές λευκές λωρίδες. Προσθέστε τα υπόλοιπα λευκά και διπλώστε απαλά μέχρι να εξαφανιστεί η τελευταία ράβδος λευκού. Βάλτε τα παγωμένα έτοιμα πιάτα σε ένα φύλλο ψησίματος και μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα μεταξύ τους.

Ψήνετε μέχρι να φουσκώσουν πάνω από τις ζάντες και να σταθεροποιηθούν, 12 με 14 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Περιορισμοί στη ζάχαρη και το νάτριο για 1η φορά για τους μαθητές των ΗΠΑ

Φτιάξτε τις δικές σας σοκολάτες στο σπίτι

Κλασικά Muffins με παραλλαγές για πιο νόστιμη γεύση

Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon