Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Επιδόρπιο: Δημιουργήστε το δικό σας κέικ λάβας!

Επιδόρπιο: Δημιουργήστε το δικό σας κέικ λάβας!

Επιδόρπιο: Φτιάξτε τα πιο υπέροχα κέικ λάβας που έχετε δοκιμάσει ποτέ και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας!


Οι ημέρες είναι γιορτινές και είναι λογικό να αναζητάτε λίγη παραπάνω σοκολάτα αυτή την περίοδο. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για δείπνο σε ελάχιστη ώρα. Αυτές οι πουτίγκες σοκολάτας, γνωστές και ως κέικ λάβας, είναι πεντανόστιμες! Θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας και θα ζητάνε κι άλλες! Προτιμήστε τες!!!

Πουτίγκα Σοκολάτας

Συστατικά συνταγής:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο, συν επιπλέον για λαδόκολλα
  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ αλεύρι απλό
  • κρέμα, για σερβίρισμα

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.

ΒΗΜΑ 2
Βάλτε 100 γραμμάρια βούτυρο και 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλτε τα σε ένα τηγάνι με ζεστό νερό (ή εναλλακτικά βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε σε 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά για 15 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός, ανακατέψτε 150 γραμμάρια ανοιχτό καφέ μαλακή ζάχαρη, μετά 3 μεγάλα αυγά, ένα κάθε φορά, ακολουθούμενα από ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και τέλος 50 γραμμάρια απλό αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε μικρά σκεύη ή κούπες.

ΒΗΜΑ 4
Τώρα μπορείτε να βάλετε το μείγμα είτε στο ψυγείο, είτε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να τα ψήσετε. Μπορεί να μαγειρευτεί κατευθείαν από την κατάψυξη για 16 λεπτά ή να ψηθεί τώρα για 10-12 λεπτά έως ότου οι κορυφές είναι σφιχτές στην αφή, αλλά οι μεσαίες εξακολουθούν να αισθάνονται καλαμαρισμένες.

ΒΗΜΑ 5
Περάστε προσεκτικά ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη κάθε πουτίγκας, στη συνέχεια απλώστε τα σε πιάτα σερβιρίσματος και σερβίρετε με ενιαία κρέμα.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εντάξτε τα superfoods στην καθημερινή σας διατροφή

Κέικ με κομμάτια μήλου, αλατισμένη καραμέλα & ζαχαρωμένα πεκάν

5 Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν πάτε για ύπνο.

Πως να φτιάξετε πάνκεϊκ μπανάνας με δυο μόνο υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon