Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ενυδάτωση οργανισμού: Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι [vid]

Ενυδάτωση οργανισμού: Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι [vid]

Ενυδάτωση οργανισμού: Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης. Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

Η σωστή ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, η μη κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα, μυϊκές κράμπες, χαμηλή αρτηριακή πίεση και γρήγορο καρδιακό ρυθμό. Επιπλέον, η παρατεταμένη αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως η ανεπάρκεια οργάνων. Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης.

Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

Ενυδάτωση οργανισμού: Tροφές πλούσιες σε νερό που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι

  • Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 92%. Το καρπούζι είναι πολύ υγιεινό και ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Μια μερίδα, 1 φλιτζάνι (154 γραμμάρια) περιέχει πάνω από μισό φλιτζάνι (118 ml) νερό, επιπλέον λίγες φυτικές ίνες και αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α και μαγνήσιο. Είναι επίσης αρκετά χαμηλό σε θερμίδες, παρέχοντας μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, τα καρπούζια έχουν πολύ χαμηλή πυκνότητα θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι μια σχετικά μεγάλη μερίδα καρπούζι περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Επιπλέον, το καρπούζι είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου που μειώνει την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα, η οποία έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

  • Φράουλες

Περιεκτικότητα σε νερό: 91%. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τις πολύ ενυδατική τροφή. Περίπου το 91% του βάρους τους προέρχεται από νερό. Επιπλέον, οι φράουλες παρέχουν πολλές φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες και βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του φυλλικού οξέος και του μαγγανίου. Η κατανάλωση φράουλας σε τακτική βάση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, Αλτσχάιμερ και διάφορους τύπους καρκίνου.

  • Πεπόνι

Η περιεκτικότητα σε νερό: 90%.  Το πεπόνι είναι εξαιρετικά θρεπτικό και μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Ένα φλιτζάνι (177 γραμμάρια) πεπόνι αποτελείται από περίπου 90% νερό και αποδίδει περισσότερο από μισό φλιτζάνι (118 ml) νερό ανά μερίδα. Περιέχει επίσης 2 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες συνεργάζονται με το νερό για να μειώσουν την όρεξή σας. Επιπλέον, το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, παρέχοντας το 120% των ημερήσιων αναγκών σας σε 1 μερίδα (177 γραμμάρια) μερίδα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Α μπορεί να ενισχύσει την υγεία του ανοσοποιητικού προστατεύοντας από τη μόλυνση.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποφύγετε την αφυδάτωση & κερδίστε ελαστική επιδερμίδα που ακτινοβολεί

Ενυδάτωση του οργανισμού και ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Καλή ενυδάτωση του οργανισμού και …«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon