Αυγά Benedict: Δοκιμάστε ένα απολαυστικό brunch χάρη σε αυτήν την κλασική και καθαρή συνταγή με αυγά Benedict.
Τα χαμηλά ενεργειακά σας επίπεδα μπορεί να μην οφείλονται στον λιγοστό ύπνο. Συχνά, το να νιώθετε εξαντλημένοι, νωθροί και απλά αργοί συνολικά συνδέονται με τη διατροφή σας. Όταν η ενέργεια εξαντλείται, μπορεί να χάνετε τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να σας κρατήσει σωστά τροφοδοτούμενο, συγκεντρωμένο και καλά ξύπνιο. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές εάν χρειάζεστε μια ώθηση ενέργειας, οι οποίες θα σας καλύψουν από το πρωινό μέχρι το σνακ μέχρι το δείπνο. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να αρνηθείτε στον εαυτό σας ένα απολαυστικό brunch χάρη σε αυτήν την κλασική και καθαρή συνταγή με αυγά Benedict.
Tα συστατικά που χρειάζονται είναι πολύ λίγα καi η παρασκευή τους είναι πολύ απλή. Τα συστατικά τους είναι:
Συστατικά
- 3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
- 1/3 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού arrowroot σκόνη
- 1/2 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 φέτες μπέικον γαλοπούλας, χωρίς νιτρικά ή νιτρώδη
- 2 φέτες ντομάτας αμπέλου πολύ λεπτές
- 1 αγγλικό μάφιν ολικής αλέσεως, κομμένο στη μέση και φρυγανισμένο
Παρασκευή
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια, χτυπάμε με σύρμα 1 αυγό, το βουτυρόγαλα, το βέλος, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το καγιέν. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό.
- Εν τω μεταξύ, αυγά ποσέ: Γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με 2 ίντσες νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Σπάστε 1 αυγό σε ένα μικρό φλιτζάνι. Με ένα κουτάλι, κάντε μια κίνηση στροβιλισμού στο νερό και προσθέστε σιγά σιγά το αυγό, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να κολλήσετε το ασπράδι του αυγού κοντά στον κρόκο. Σπάστε το υπόλοιπο αυγό σε ένα μικρό φλιτζάνι και προσθέστε το στο νερό. επαναλάβετε την κίνηση με το ασπράδι αυγού. Μαγειρέψτε κάθε αυγό για 4 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα αυγά από το νερό.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι και κόψτε κάθε φέτα στη μέση. Προσθέστε την ντομάτα στο τηγάνι και σοτάρετε, γυρίζοντας μια φορά, για 1 με 2 λεπτά ανά πλευρά. Κορυφαία μισά αγγλικά μάφιν με μπέικον, ντομάτα, αυγό και ολαντέζ, χωρίζοντας ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με επιπλέον βασιλικό.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube